AXA se stala partnerem druhé největší neživotní pojišťovny ve Vietnamu

Pojišťovny AXA a Bao Minh Insurance Corporation („Bao Minh“) oznámily, že dosáhly dohody o vytvoření strategického partnerství na vietnamském pojišťovacím trhu. AXA tak získá podíl na akciovém kapitálu pojišťovny Bao Minh ve výši 16,6 %, a to celkem za 1,194 miliardy vietnamských dongů (54 milionů euro).

„Aby bylo možné plně těžit z růstových předpokladů vietnamského trhu, je součástí partnerství také to, že pojišťovna Bao Minh bude mít přístup k odborným technickým informacím globálních i regionálních platforem pojišťovny AXA,“ uvedl Henri de Castries, předseda správní rady a generální ředitel AXA.

Pojišťovna Bao Minh je druhým největším hráčem na vietnamském trhu neživotního pojištění, s tržním podílem ve výši 21 %. Dobře si stojí ve všech obchodních odvětvích a má silnou a diversifikovanou distribuční síť.

Podepsání této dohody podléhá zákonným schválením a předpokládá se, že k nim dojde před koncem září.

Marek Zeman

Ředitel PR, komunikace