AXA penzijní fond je Penzijním fondem roku 2007

AXA penzijní fond zvítězil v kategorii Penzijní fond roku v rámci ocenění MasterCard Banka roku 2007. O výsledcích rozhodlo hlasování odborné poroty. Vítězství AXA penzijního fondu v prestižní soutěži je odrazem jeho dlouhodobě stabilní výnosnosti, výborných hospodářských výsledků a nových produktů a služeb spuštěných pro klienty v letošním roce.

„Titulu Penzijní fond roku 2007 si velice vážíme. Jeho zisk je pro nás důkazem, že naše aktivity a výsledky v letošním roce odborná veřejnost oceňuje. Výsledky v letošním roce také ukazují, že nabídka AXA penzijního fondu společně s benefity jako je AXA karta, zdarma poskytované asistenční služby v hodnotě 49 000 korun nebo on-line sjednání penzijního připojištění s finanční odměnou, je lákavé také pro samotné klienty,“ řekl Petr Žaluda, generální ředitel AXA pro ČR a SR.

AXA penzijní fond vykázal v prvním pololetí letošního roku zisk 681 milionů Kč, v meziročním srovnání jde o mimořádný nárůst o 92 %. Objem aktiv pod správou fondu vzrostl o 11 % a k 30. červnu činil 31,2 miliard Kč. Výše zhodnocení prostředků nevykazuje v dlouhodobém horizontu výrazné výkyvy a úspory klientů tak účinně chrání před inflací. V období let 1995 až 2005 se vklady zhodnocovaly průměrně o 6,7 % ročně, což je zhodnocení výrazně převyšující tržní průměr, který v tomto období činil 6,16 %. Kumulované zhodnocení za toto období dosahuje u AXA penzijního fondu 103 %. To znamená, že každá tisícikoruna vložená do fondu v roce 1995 vydělala klientovi do konce roku 2005 dalších 1030 Kč bez započtení státních příspěvků a daňových výhod.

Klienti AXA penzijního fondu se mohou navíc stát členy AXA CLUBu a při nákupech s platební kartou AXA si zdarma spořit na důchod – při každé transakci získají automaticky 0,3 % ze zaplacené částky na svůj účet penzijního připojištění. V případě nákupu u obchodu zapojeného do AXA CLUBu získají její držitelé další peníze navíc. Další výhodou pro členy AXA CLUBu jsou asistenční služby v hodnotě 49 000 Kč ročně zdarma. Více informací na www.axa.cz.

Cílem MasterCard Banka roku 2007 je ocenění služeb a produktů bank a pojišťoven působících v České republice. O vítězích osmi z deseti kategorií, včetně kategorie Penzijní fond roku 2007, rozhoduje nezávislá odborná porota. Hlasování probíhalo korespondenční formou pod notářským dohledem, stejně jako zpracování výsledků. Porota je složena z 50 odborníků z finanční oblasti, sféry bankovnictví, státní správy, akademické a politické sféry a v neposlední řadě i ze zástupců předních korporací v České republice. Výsledky letošního ročníku byly vyhlášeny 1. listopadu 2007 v kostele sv. Anny v Praze.