AXA karta svým držitelům naspořila částku více než 1 250 000 Kč

Počet vydaných AXA karet dosáhl na konci letošního června téměř 11 000. Od listopadu 2006, kdy ji finanční skupina AXA uvedla na trh, zaplatili držitelé AXA karty jejím prostřednictvím téměř 140 milionů Kč. Celkový počet transakcí byl 133 000. AXA kartu může využívat každý klient AXA penzijního fondu, který se stane členem AXA Clubu. Karta jako jediná v České republice umožňuje spořit jejím držitelům na penzi. Členové AXA Clubu získají při platbách u partnerů dvě a více procent na svůj účet penzijního připojištění. Na takto naspořené prostředky se také vztahuje státní příspěvek a daňové úlevy.

Držitelé AXA karty mohou také využít významné slevy při nákupu zboží u celkem 7 partnerů AXA Clubu. Celková částka, kterou držitelé AXA karty při nákupech zboží u partnerů AXA Clubu do letošního června naspořili, přesáhla hranici 1 250 000 korun.

„Počet vydaných karet se měsíčně zvyšuje o stovky kusů. Klienti oceňují její výhody spojené především s možností ušetřit při nákupu v obchodech partnerských společností a zároveň si svými platbami spořit na důchod,“ uvedl Marek Zeman, ředitel PR a komunikace AXA.

Jak si s AXA kartou spořit na důchod (modelový příklad):

Klient měsíčně spoří 400 Kč a dostává státní příspěvek 140 Kč. Když kartou měsíčně zaplatí za běžné nákupy 5 000 Kč u vybraného obchodu zapojeného do AXA CLUBu, přibude na jeho účtu penzijního připojištění 400 Kč + 165 Kč zisku za provedené platby (3 % od partnera + 0,3 % bonus za platbu kartou) +150 Kč státního příspěvku, tedy celkem 715 Kč. To je téměř o třetinu víc, než kdyby kartu nepoužíval Bez karty spoří 540 Kč, s kartou 715 Kč, to je o 32 % více.

Partneři AXA Clubu připíší členům na účet penzijního připojištění :

Schlecker (Droxi) – 3 % z každého nákupu,

Benzina – 50 haléřů z každého načerpaného litru,

EximTours – 4 % ze základní ceny last minute nebo 8 % ze základní katalogové ceny zájezdu,

Bontonland 5 % z každého nákupu,

Plus – 3 % z každého nákupu nad 300 Kč,

Datart – 3 % z každého nákupu,

Kanzelsberger – 7 % z každého nákupu.