AXA karta získala stříbrné ocenění ve Zlaté koruně 2008

Praha, 5. května 2008 – AXA karta se v šestém ročníku soutěže Zlatá koruna 2008 umístila na stříbrné příčce v kategorii Platební karty. AXA kreditní karta byla první platební kartou na českém trhu, která s každým nákupem spoří na penzi. Nyní získala uznání nezávislé poroty. Tento výsledek byl dnes večer vyhlášen v TOP HOTELU Praha.

AXA karta byla dnes Finanční akademií – nezávislou porotou předních finančních odborníků – oceněna stříbrnou korunou v kategorii platebních karet. „Velice mě těší ocenění naší AXA karty. Nezávislá porota tak ocenila první platební kartu, která na českém trhu skloubila nákupy se spořením na penzi. AXA kartu již vlastní více než 28 tisíc našich klientů. Díky jejímu používání si již na své účty penzijního připojištění připsali více než 3,5 milionu korun. Jedná se přitom o prostředky, které by si bez AXA karty jen stěží uložili. AXA karta je tak jedinečný nástroj, jak si bez starostí zvyšovat svoje příspěvky penzijního připojištění. Těším mě, že naši práci Finanční akademie ocenila,“ uvedl Dušan Doliak, generálním ředitel finanční skupiny AXA pro ČR a SR.

AXA karta – Karta, která vám spoří sama

Díky AXA platební kartě mohou klienti AXA penzijního fondu při každém svém nákupu spořit peníze na svůj důchod. Z každé bezhotovostní transakce uskutečněné AXA kartou je jim 0,3 % zaplacené částky automaticky připsáno na jejich účet penzijního připojištění. Tato naspořená částka se může vyšplhat až do výše 8 %, pokud držitel nakupuje u prodejců, kteří jsou partnery AXA CLUBu (například Exim tour, Bontonland, Kanzelsberger, Benzina, a další). Všechny prostředky naspořené díky AXA kartě se dále zhodnocují a vztahuje se na ně jak státní příspěvek, tak i daňové úlevy. AXA karta, která je navíc vydávána klientům zdarma.

Základní charakteristiky AXA karty

AXA karta je mezinárodní platební kartou VISA, která poskytuje možnost využít finanční rezervu ve formě předschváleného úvěrového limitu až do výše 30 000 Kč, a to bez nutnosti dokládat příjem. Karta je klientům vystavena zdarma. Měsíční poplatky za vedení karty, stejně jako měsíční poplatek za výpis jsou také bezplatné. Roční poplatek za vedení karty, který se během prvního roku užívání karty vůbec neplatí, je 360 Kč. Pokud však klienti během jednoho roku mají na kartě obrat ve výši minimálně 35 000 korun, je používání karty zdarma. AXA karta klientům nabízí až 45 denní bezúročné období. V případě jeho nevyužití činí úroková sazba 1,95 % měsíčně.

Modelový příklad výpočtu slev při nákupu AXA kartou

Klient měsíčně spoří 400 Kč a dostává státní příspěvek 140 Kč. Když kartou měsíčně zaplatí za běžné nákupy 5000 Kč u vybraného obchodu zapojeného do AXA Clubu, přibude na jeho účtu penzijního připojištění měsíční příspěvek 400 Kč + 165 Kč odměny za provedené platby (0,3 % bonus za platbu kartou + 3 % sleva za nákup u partnera) + 150 Kč státního příspěvku, tedy celkem 715 Kč. To je téměř o třetinu víc, než kdyby kartu nepoužíval. Bez karty si na svoji penzi spoří 540 Kč, s kartou 715 Kč – o 32 % více.