AXA je mezi 10 % nejvyspělejšími společnostmi na světě z pohledu udržitelného rozvoje

Skupina AXA byla zařazena do prestižních indexů Dow Jones Sustainability, které vybírají prvních 10 % nejvyspělejších společností na světě z pohledu udržitelného rozvoje. Tento vývoj je nezávislým potvrzením správnosti strategie orientované na udržitelný rozvoj, kterou AXA rozvíjí od roku 2005.

„Skupina AXA je hrdá na zařazení do indexů Dow Jones Sustainability STOXX a Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World). Je to uznání naší oddanosti udržitelnému rozvoji. Pro společnost AXA jsou výzvy spojené s udržitelným rozvojem součástí a předměte podnikání v oblasti ochrany financí. Tato víra přispívá k definici naší firemní zodpovědnosti a našemu přání inovovat služby tak, abychom lépe sloužili našim klientům,“ uvedl Henri de Castries, předseda představenstva skupiny AXA.

AXA se stala součástí indexů díky kvalitě svých procesů řízení rizika, růstu pojišťovacích produktů orientovaných na udržitelný rozvoj a díky svému úsilí v oblasti řízení vztahů se zákazníky. Uspěla také se svojí strategií používaných značek, prevencí rizika podnikové dobročinnosti a dobrovolným iniciativám zaměstnanců, dále pak díky zpřístupnění finančních produktů a služeb populaci s nízkými příjmy (mikrofinancování a mikropojištění), svému programu zajištění orientovanému na udržitelný rozvoj a spuštění systému environmentálního managementu.

Celkově dosažený výsledek skupiny (67/100) a také jeho jednotlivé komponenty (ekonomický, environmentální, sociální) prudce vzrostly, přičemž 90 % položek, které se podílí na celkovém výsledku, ukazují, že se AXA umístila výše, než je průměr sektoru.

Investoři a pojistitelé hrají klíčovou roli při hledání odpovědí na nejsložitější společenské a environmentální problémy, jako jsou klimatické rizika nebo vyloučení z přístupu k finančním produktům.

Indexy DJSI

AXA byla zařazena do následujících indexů: DJSI World, ve kterém je umístěno 318 předních společností z oblasti udržitelného rozvoje za rok 2007 z celkového počtu 2500 investičních společností na celém světě (Dow Jones Global Index); a DJSI STOXX, který má 156 společností z evropského indexu Dow Jones STOXX a který zahrnuje celkem 600 společností. V roce 2007 bylo v indexu DJSI World 14 pojišťovacích skupin z celkového počtu 112 na celém světě.

Analýza, která je přizpůsobena specifikám pojišťovacího sektoru, je zaměřená na udržitelný rozvoj ve třech hlavních oblastech: ekonomické, environmentální a sociální.

Ostatní nefinanční hodnocení

Činnost skupiny AXA v oblasti sociální, společenské, environmentální a řízení je hodnocena velkým počtem organizací. Všeobecně se společnost AXA umisťuje nad průměrem sektoru a je součástí dvou dalších hlavních etických indexů: FTSE4GOOD a ASPI Eurozone index.