AXA Group opět vydává akcie pro zaměstnance za zvýhodněných podmínek

[Tisková zpráva] Zaměstnanci světové finanční skupiny AXA Group mají možnost získat akcie své skupiny za výhodnějších podmínek. Ve 42 zemích světa je pro více než 110 000 zaměstnanců skupiny AXA připravena nabídka v podobě Akciového plánu 2011 (SharePlan 2011). Nominální kapitálové navýšení může dosáhnout až 150 milionů eur.

„Cílem Akciového plánu je posílit vztahy se zaměstnanci skupiny. V loňském roce takto zaměstnanci upsali akcie za více než 330 milionů eur,“ uvedl Marek Zeman, ředitel PR a komunikace finanční skupiny AXA pro ČR a SR.

Nejvyšší možný počet nových akcií, které lze na základě letošní nabídky vydat, dosahuje 65 502 183 kusů. Navýšení kapitálu v tomto případě odpovídá nominální hodnotě v celkové výši 150 milionů eur. Zaměstnanci dostanou ve většině případů možnost podílet se na klasické nabídce akcií a na nabídce prostřednictvím pákového odkupu.

Upisovací cena dosáhne u klasické nabídky 80 % referenční ceny, v rámci nabídky s pákovým odkupem pak dosáhne až 86,40 % referenční ceny. Referenční cena se stanoví jako průměrná cena akcie AXA Group na pařížské burze za období dvaceti po sobě následujících dnů obchodování před rozhodnutím o zahájení nabídky zaměstnaneckých akcií. Toto rozhodnutí se očekává dne 28. října 2011.

Nové akcie budou mít nárok na výplatu dividend, které budou vyhlášeny za období od 1. ledna 2011.