Aviva potvrdila nárůst o 44%

Hospodářské výsledky společnosti Aviva, životní pojišťovna, a.s. za 3. čtvrtletí 2004

Celkové hrubé předepsané pojistné dosáhlo za prvních devět letošních měsíců 396,2 milionů korun. Objem životního pojištění Aviva tak ve srovnání se stejným obdobím v loňském roce vzrostl o 44 %. Viktor Laštovka, marketingový manager, odhaduje, že nárůst výše pojistného bude na českém trhu pokračovat a může dosáhnout až dvojnásobku původně očekávaného objemu.

Technické rezervy společnosti Aviva vzrostly meziročně o 53,8 % a dosáhly výše 892,8 milionu Kč. Společnost zaznamenala oproti loňskému roku pokles ztráty o 2 miliony korun, z 25 na 23 milionů Kč. Veškeré stávající ztráty společnosti jsou plně hrazeny z ostatních kapitálových fondů a pojišťovna proto nevykazuje jakékoliv neuhrazené ztráty minulých let.

Základní ekonomické ukazatele k 30. 9. 2004 (tis. Kč – průběžné neauditované údaje) :
9/ 2004 9/2003 Index
Hrubé předepsané pojistné 396 212 275 082 144,03 %
Aktiva 1 253 005 931 264 134,55 %
Z toho: Finanční umístění 1 152 380 846 289 136,17 %
Technické rezervy (netto) 892 762 580 616 153,76 %
Hospodářský výsledek  –22 986  – 25 037 91,81 %

Celosvětový nárůst Aviva plc je 13%, v kontinentální Evropě dokonce 17%

Skupina Aviva plc, mateřská společnost české pobočky, oznámila celosvětový nárůst nových obchodů za prvních devět měsíců o 13 %. Jejich objem dosáhl téměř 12 miliard liber (GBP). Ve Velké Británii činí nárůst 11 % a v ostatních částech Evropy pak dokonce 17 %. Největší zájem byl zaznamenán v oblasti dlouhodobých vkladů.

Celosvětový prodej životního a důchodového pojištění skupiny vzrostl o 7 % na 1 847 mil. GBP a prodej investičních pojišťovacích produktů se zvýšil o 31 % a dosáhl 1 126 mil. GBP. Podle Richarda Harveye, výkonného ředitele skupiny Aviva, napomohla k mimořádnému výsledku rostoucí kapacita a připravenost skupiny prodávat své produkty prostřednictvím bank. Tímto způsobem jsme prodali pojišťovací produkty za téměř tři miliardy liber, což představuje jedenáctiprocentní nárůst, uvedl Harvey.