Aviva podporuje integraci osob s mentálním postižením

Životní pojišťovna Aviva v rámci svého programu společenské odpovědnosti firmy nově navázala spolupráci s občanským sdružením Společnost DUHA – integrace osob s mentálním postižením.

„Předsudky je nutné odstraňovat a proto je dobré, že existují sdružení jako DUHA, která se snaží umožnit dospívajícím a dospělým lidem s mentálním postižením žít mimo ústavy.V tomto směru se Aviva určitě bude snažit pomoci pozitivně ovlivňovat společenské prostředí a smýšlení veřejnosti,“ komentuje spolupráci Pavlína Ptáková, CSR manager životní pojišťovny Aviva a dodává: “Spolupráce se nebude omezovat jen na přímou finanční podporu. Chceme, aby se mohl angažovat každý zaměstnanec, který o to bude mít zájem. První akcí, která v tomto smyslu pro zaměstnance bude probíhat, je vánoční trh se zbožím vyráběným klienty společnosti DUHA. Trh bude probíhat v prostorách sídla naší společnosti a výrobky budou prodávat přímo klienti DUHA”.

Posláním občanského sdružení Společnost DUHA – integrace osob s mentálním postižením je poskytovat sociální služby dospělým lidem s mentálním postižením a spolupracovat s nimi na rozšíření jejich životních možností se současnou reflexí daných společenských podmínek.

Aviva bude jako partner prezentována již na Dni otevřených dveří v dílnách Společnosti DUHA, který se bude konat 1. 12. 2007. V rámci dne otevřených dveří bude probíhat prodej tradičních výrobků s vánoční tématikou, dále bude probíhat prohlídka dílen a prezentace služeb. Akci zpestří módní přehlídka a kapela QJETEN/AKUSTIC/CZ.