Aviva nabízí nyní nejširší možnosti investic do nemovitostí

(Praha, 1. března 2007) – Životní pojišťovna Aviva ode dneška výrazně rozšiřuje nabídku programů investování. Klienti mohou nyní volit mezi 12 programy a mají tak větší příležitost ovlivnit jak výnosový potenciál, tak i rizikový profil vložených prostředků. Jednou z novinek je zavedení dvou programů investování orientujících se na nemovitosti, kde si klienti mohou vybrat mezi různými sektory nemovitostních trhů (rezidenční nebo komerční nemovitosti). Oba programy jsou nabízeny ve spolupráci s největším správcem nemovitostních fondů v Evropě - společností Morley Fund Management.

„Jednou z nejdůležitějších věcí v případě investic do nemovitostí je volba spolehlivého partnera s rozsáhlými zkušenostmi v oboru,“ uvádí Pavel Matoušek, generální ředitel Aviva životní pojišťovna, a.s. Společnost Morley Fund Management, patřící do skupiny Aviva, získala na tomto poli řadu prestižních ocenění, např. CEE Investor of the Year 2005, Property Fund Manager of the Year 2006 apod.

Rozšířená nabídka programů investování je koncipována tak, aby umožnila atraktivní výběr jak klientům preferujícím tradiční konzervativní hodnoty, tak i klientům, kteří jsou pro zvýšení výnosového potenciálu připraveni podstoupit vyšší riziko.

Pro klienty, kteří preferují individuální nastavení svého portfolia, nabízí Aviva možnost umístění prostředků investičního životního pojištění v libovolné kombinaci do šesti tzv. základních programů investování, které umožňují až stoprocentní orientaci na jeden typ investičních nástrojů (nástroje peněžního trhu, dluhopisy, nemovitosti nebo akcie). Pro ty, co naopak dávají přednost předpřipraveným řešením, jsou nově připraveny tři profilové programy investování – Konzervativní+, Kombinovaný+ a Dynamický+, jejichž složení odpovídá obecným kategoriím investorů podle ochoty akceptovat riziko.

Všechny nové programy investování jsou od 1. března 2007 dostupné nejen v rámci nově uzavíraných smluv, ale bez omezení i pro všechny stávající klienty s již uzavřenou smlouvou investičního životního pojištění. Noví i stávající klienti mají možnost po určité období převádět podílové jednotky nebo měnit alokační poměry bez poplatků.