Atradius dostává pojišťovací licenci v Hongkongu – ve svém novém regionálním centru

Amsterdam/Hongkong, 5. října 2006 – Atradius, globální pojišťovna pohledávek, získala dne 29. září pro svou pobočku v Hongkongu provozní licenci. Otevřením nové pobočky v Hongkongu v Central Plaza na Harbour Road si tak upevní svou výchozí pozici v Asii. Hongkongská kancelář se stane regionálním ústředím pro Asii, kde má Atradius zatím pobočky v Tokiu, Šanghaji a v Bombaji. Nová kancelář v Singapuru bude otevřena letos později.

Peter Ingenlath, CEO (generální ředitel) pojišťovny Atradius, spatřuje v otevření pobočky zásadní milník při expansi pojišťovny v Asii: „Získání provozní licence v Hongkongu nám umožní v plné míře maximalizovat hodnotu nabídek našim zákazníkům v Asii. Hongkong jsme vybrali jako strategickou centrální lokalitu, která se stane odrazovým můstkem pro plnění našich plánů v regionu. Nejenže se nám podařilo získat hongkongskou licenci, ale nedávno jsme také zahájili spolupráci v kontinentální Číně v oblasti pojišťování domácích úvěrů s China Continent Property and Casualty (CCIC). Nyní máme zázemí pro využívání celého potenciálu, který tento region nabízí.“

Alun Sweeney, regionální ředitel pro Asii, k tomu dodal: „Naše hongkongská kancelář bude poskytovat stejnou úroveň pojišťování rizika a kvalifikované služby zákazníkům, tak jak lze očekávat od kterékoli z více než 90 kanceláří pojišťovny Atradius po celém světě. Centrum nebude vyvíjet pouze vlastní obchodní činnosti, ale upisovatelé rizik/analytici budou nedílnou součástí asijského týmu. V důsledku toho dokážeme nabídnout zákazníkům a brokerům v regionu skutečně plný servis.“

To však nebude všechno. Atradius v rámci strategie svého rozvoje v Asii nyní posuzuje další možnosti růstu v tomto regionu. Trhy, jakými jsou Korea, Tchai-wan, Thajsko a Malajsie, představují potenciální příležitosti pro další rozvoj. Sweeney pokračuje: „Asii považujeme za jeden z klíčových regionů ekonomického růstu. V jeho čele je Čína a Indie, ale významným způsobem se rozvíjejí i ostatní trhy regionu. Obchodování jak v rámci regionu, tak s méně zavedenými trhy, je neustále na vzestupu; záměrem pojišťovny Atradius je být na správných místech ve správnou dobu, abychom svým zákazníkům pomáhali maximalizovat jejich obchodní potenciál.“

Také ředitelka pojišťovny Atradius pro region východní Evropy Markéta Stržínková rozšíření služeb pro své klienty v Asii vítá: „Česká pobočka Atradius často pomáhá našim podnikatelům v prosazení se v zahraničí, proto věřím, že tento krok dále podpoří vzájemný obchod mezi Českem a velmi dynamicky se rozvíjejícím regionem východní Asie. Pojišťovna Atradius je schopna díky svým zkušenostem a rozsáhlé databázi podniků po celém světě překonat kulturní rozdíl mezi podnikateli u nás a v Asii a nabídnout společnostem cenné informace o jejich obchodních partnerech.“