ATLANTIK FT zvýšil svůj zisk desetinásobně

Praha 2. června 2004: Společnost ATLANTIK FT dosáhla za rok 2003 hospodářského výsledku ve výši 68 mil. Kč před zdaněním. Zobchodovaný objem akcií činní 38,3 mld. Kč. Úspěšně realizovala prodej ČSAD Autobusy České Budějovice a provádí restrukturalizaci ve skupině FISCHER.

Hospodářský výsledek společnosti ATLANTIK FT za rok 2003 ve výši téměř 68 mil. Kč představuje v porovnání s rokem 2002, kdy bylo dosaženo zisku 6,8 mil. Kč, téměř desetinásobní nárůst.

Dosaženým hospodářským výsledkem se ATLANTIK FT zařadil mezi úspěšné společnosti pana Karla Komárka. Těmito výsledky společnost potvrdila i vedoucí postavení mezi největšími nebankovními obchodníky s cennými papíry, informovala Dagmar Adamcová tisková mluvčí, společnosti ATLANTIK FT.

V oblasti obchodování s cennými papíry, které je základní činností společnosti ATLANTIK FT dosáhl zobchodovaný objem akcií výše 38,3 mld. Kč, což meziročně představuje nárůst o 50%. Produktovou inovací v oblasti obchodování s akciemi byl projekt ATLANTIK eBroker, který umožňuje on-line obchodování na nejvýznamnějších světových akciových trzích s minimálními poplatky.

V roce 2003 ATLANTIK FT dokončil restrukturalizaci společností ČSAD České Budějovice a ČSAD Prachatice, která byla završena prodejem jejich aktivit významnému zahraničnímu investorovi. Vyjednal a zabezpečil vstup strategického investora do předlužené skupiny firem okolo Cestovní kanceláře FISCHER. Následně se ujal skupinu FISCHER očistit od ztrátových aktivit a celkově restrukturalizovat její činnost a hospodaření. Skupina je nyní stabilizovaná a nabízí zákazníkům stále nové služby.