Atlantik Financial Holding koupil ABN AMRO Asset Management

Společnost Atlantik Financial Holding B.V. se stala 60% akcionářem ABN AMRO Asset Management (Czech), a.s., a spolu s dosavadním 40% akcionářem KILCULLEN KAPITAL PARTNERS, a.s., tak vytvořila největšího a nejvýznamnějšího nezávislého správce aktiv v České republice. Vstup nového akcionáře s sebou přináší i nové jméno společnosti Atlantik – Kilcullen Asset Management, a.s.

ABN AMRO Asset Management působí na českém kapitálovém trhu od roku 1995 a byl doposud součástí celosvětové investiční divize ABN AMRO Bank N.V., která i nadále hodlá s Atlantik – Kilcullen Asset Management úzce spolupracovat. Pro ABN AMRO Bank jde o strategickou změnu, která však potvrzuje náš pokračující zájem o český a slovenský trh. Část finančních aktiv ABN AMRO Bank bude i nadále spravována prostřednictvím Atlantik – Kilcullen Asset Management a banka bude nové společnosti i nadále poskytovat bankovní služby, říká pan Anders Ljunggren, manažer ABN AMRO Bank v České republice.

Dosavadní ABN AMRO Asset Management má ve své správě aktiva ve výši cca 2,5 miliardy českých korun, která obhospodařuje pro více jak 1 200 klientů. Spojení s Atlantik Financial Holding přinese finančnímu holdingu skupiny K&K Capital Group a.s., možnost vybudovat silnou a nezávislou investiční společnost, která bude v oblasti obchodování, správy aktiv i podnikovém poradenství jedničkou v nabídce těchto služeb nebankovním domem. Kapitálové zázemí skupiny K&K Capital Group a její dlouhodobé zájmy v podnikání v České republice a zahraničí spolu s kvalitním managementem ABN AMRO Asset Management napomohou k navýšení spravovaného finančního majetku Atlantik Financial Holding do pěti let na cca 15 miliard českých korun, říká mluvčí skupiny Marie Schorchtová.