ATLANTIK byl oceněn v soutěži o nejlepší finanční produkty

Řadu ocenění si odnesla společnost ATLANTIK Asset Management ze soutěže Zlatá minca 2007. Ta probíhá na Slovensku a porota složená z odborníku v ní hodnotí nejlepší finanční produkty roku. ATLANTIK AM bodoval v kategoriích světových akciových a dluhopisových fondů, a to zejména díky nabídce produktu ABN AMRO. Zástupci společnosti převzali ocenění na slavnostním ceremoniálu.

ATLANTIK Asset Management investiční společnost je jak na Slovensku tak v České republice exkluzivním partnerem společnosti ABN AMRO. Právě její produkty odborní porotci zařadili mezi nejlepší, které mohou investoři získat. „Jsme rádi, že nejen naši klienti, ale také profesionálové z oboru oceňují kvalitu produktu, které ATLANTIK AM nabízí. Investoři mají díky nim možnost podílet se na expanzi rozvíjejících se trhů, nebo zařadit do svého portfolia evropské či americké akcie,“ říká Vratislav Svoboda, předseda představenstva společnosti ATLANTIK AM.

V soutěži Zlatá minca 2007 se nejlépe umístil produkt ABN-US Equity Growth Fund, který zvítězil v kategorii Americké akciové fondy – velká tržní kapitalizace. Ve stejné kategorii ještě čtvrtou pozici obsadil ABN-US Equity Select Fund. Dalšími kategoriemi, v nichž ATLANTIK AM s produkty ABN AMRO bodoval, jsou Globální akciové fondy, Akciové fondy na rozvíjejících se trzích a Dluhopisové fondy na rozvíjejících se trzích. „Jako hlavní distributor ABN AMRO fondu na Slovensku si vážíme ocenění Zlatá minca, které se dostalo naším fondům. Pro nás je to dalším potvrzením jejich kvality a motivací rozšiřovat jejich zastoupení v portfoliích našich klientů,“ uvádí Juraj Uličný ze slovenské kanceláře ATLANTIK AM.

Celkem v soutěži Zlatá minca 2007 hlasovalo 61 odborníků z řad zástupců makléřských společností, ekonomických novinářů, představitelů vysokých škol, výzkumných společností a dalších institucí. Slavnostní udílení cen proběhlo ve středu 14. listopadu. Zároveň od 12. listopadu až do ledna 2008 probíhá samostatné hlasování veřejnosti o NEJ produkt. „Hodnocení produktů, a nejen těch finančních, odbornou a laickou verejností je jedním ze zásadních nástrojů zvyšování kvality poskytovaných služeb zákazníkům. Zlatá minca takto poskytuje kvalitní benchmark všem zúčastněným,“ uvedl jeden z členů poroty, Juraj Nemec, z Univerzity Mateja Bela v Banské Bystrici.