ATLANTIK AM plánuje nabízet speciální fondy

V Brně dne 10. dubna 2007: Společnost ATLANTIK AM, patřící do KKCG Finance, získala od ČNB licenci, která ji opravňuje k činnosti investiční společnosti. Otevírá se jí tím možnost rozšířit nabídku služeb pro své klienty, především zakládáním nových speciálních fondů jak v ČR, tak i v zahraničí.

Společnost ATLANTIK Asset Management, patřící do KKCG Finance, slaví pod svým novým jménem a s novým vlastníkem svůj první úspěch. Česká národní banka jí udělila licenci k činnosti investiční společnosti, díky které rozšíří nabídku poskytovaných služeb. V souvislosti se změnou licence dojde také ke změně jména společnosti na ATLANTIK Asset Management investiční společnost.

Její jediný akcionář, holding KKCG Finance, zároveň navýšil základní kapitál o 30 mil. Kč, což podpoří další rozvoj nabízených služeb a produktů klientům. Tento fakt potvrzuje přední místo společnosti ATLANTIK AM v žebříčku nezávislých poskytovatelů služeb správy aktiv na domácím trhu.

Jednoznačně pozitivní zprávou pro klienty je skutečnost, že díky udělené licenci rozšíříme své služby v oblasti správy portfolií o širší nabídku investic do fondů kolektivního investování. Budeme mít možnost především zakládat speciální fondy zaměřené na oblasti, které mají z investičního pohledu velkou budoucnost. Tyto fondy se stanou důležitým doplňkem rozšiřujícím už existující produktovou nabídku, vysvětluje Vratislav Svoboda, předseda představenstva ATLANTIK AM.

Získání licence investiční společnosti přináší finančnímu holdingu KKCG Finance možnost vybudovat pomocí společností ATLANTIK FT a ATLANTIK AM silného správce finančních aktiv. Na domácím a slovenském trhu budou společně nabízet vysoce kvalitní služby typu privátního bankovnictví orientované na privátní klienty.