[Tisková zpráva] Allianz pojišťovna připravila speciální nabídku pojištění pro lékárny, oční optiky a prodejny zdravotnických potřeb s názvem Medica. Komplexní pojistný program pokryje všechna specifická rizika spojená s tímto druhem podnikání.

Pilířem nabídky je Komplexní pojištění podnikatelů NOE Plus, které je určeno pro střední a menší podnikatele v oblasti obchodu, výroby i služeb. Allianz pojišťovna tento program rozšířila o nové parametry zohledňující specifické potřeby provozovatelů lékáren, očních optik a prodejen zdravotnických potřeb:

•    pojištění elektroniky a přístrojů

•    pojištění odcizení zboží (včetně prosté krádeže v prodejně)

•    pojištění receptů proti zničení, krádeži vloupáním nebo loupeži

•    pojištění výloh a skleněných vitrín

•    pojištění zničení léčiv v důsledku poškození chladicího zařízení či výpadku proudu

•    pojištění přepětí, výměny zámků a vandalizmu

•    pojištění regresních náhrad zdravotní a sociální pojišťovny

•    pojištění škod na stavebních součástech pronajatých budov

•    pojištění rozbití brýlí zákazníkem v prodejně

•    pojištění přerušení provozu

•    pojištění nákladů na zástup při pracovní neschopnosti.

Provozovatelé lékáren, očních optik a prodejen zdravotnických potřeb si mohou snadno, rychle a komplexně pojistit všechna obvyklá rizika související s tímto druhem podnikání. Speciální připojištění Medica je možné sjednat zdarma. Allianz pojišťovna v rámci akce Medica nabízí navíc speciální zvýhodnění ve výši 30 % a další bonusy za bezeškodní průběh včetně možnosti jejich převodu od jiného pojistitele.

Akce Medica je časově omezená do 30. září 2010.

Komplexní pojištění podnikatelů NOE Plus umožňuje vybrat si z nabídky různých druhů a variant pojištění a tak si samostatně zvolit nejvýhodnější kombinaci přesně podle typu činnosti, možností a potřeb konkrétního provozovatele. Pojištění je k dispozici ve třech variantách pojistné ochrany (Normal, Optimal, Exkluziv); ty se liší pojištěnými riziky, limity pojistného plnění, územním rozsahem krytí a výší pojistného. Při vyšším počtu sjednaných pojištění je možné čerpat řadu zajímavých slev.

Součástí Komplexního pojištění podnikatelů NOE Plus jsou non-stop bezplatné asistenční služby Home Asistance až do výše 8000 Kč ročně. Nedílnou součást klientského servisu Allianz pojišťovny tvoří rychlá, kvalitní a transparentní likvidace pojistných událostí.

Komplexní pojištění podnikatelů NOE Plus je držitelem Ceny podnikatelů v soutěži Zlatá koruna 2009 (2. místo).