Aktuální informace o petici proti poplatkové politice bank

Petici za prvních 14 dnů její distribuce elektronickou cestou podepsalo více než 670 lidí.

Mezi jinými například bývalý ministr vnitra Jan Ruml, místostarosta Josef Jílek, senátor Josef Novotný a další. Mezi signatáři jsou studenti, důchodci, programátoři, technici, grafici, podnikatelé, dělníci, administrátoři, lékaři, OSVČ, ale také bankovní úředníci.

Na stránkách www.bankovnipoplatky.com jsme kvůli zvýšenému zájmu ze strany politiků o tuto problematiku zařadili zcela novou rubriku Reakce politiků, kde je možné najít názory poslanců, senátorů, komunálních politiků a dalších představitelů nejrůznějších politických stran na postavení klienta, poplatkovou politiku našich bank a na petici samotnou.

Petice běží na pozadí událostí, které se týkají bankovních poplatků – rozhodnutí ÚOHS o tom, že tři naše největší banky mezi sebou neuzavřely kartelovou dohodu, projednávání materiálu ministra financí o zlepšení postavení klienta a zpřehlednění bankovních služeb a konec konců také minulý týden zveřejněná zpráva ČNB o tom, že za první tři čtvrtletí letošního roku vydělaly banky na poplatcích více než 23,8 miliardy korun, čímž poplatky tvoří téměř třetinu celkového zisku bank.

Organizátoři
Martina Goldová a Patrik Nacher