Aktiva ve správě ING Penzijního fondu se zvýšila o více než 41 %

ING Penzijní fond vykázal ke konci prvního pololetí letošního roku výrazný růst aktiv. Spolu s růstem počtu klientů a stále se rozšiřující spoluprací se zaměstnavateli tak fond během prvních šesti měsíců letošního roku potvrdil své významné místo na českém trhu penzijních fondů.

Ke konci letošního června spravoval ING Penzijní fond aktiva v objemu více než 5,6 miliardy korun. Ke konci prvního pololetí 2001 činila aktiva ve správě fondu téměř 4,0 mld. Kč. Během dvanácti měsíců se tak objem spravovaných prostředků zvýšil o 41,2 %.

Celková aktiva ING Penzijního fondu dosáhla ke konci prvního pololetí 2002 výše 5,9 mld. Kč. V meziročním srovnání se zvýšila o téměř 40 %. Čistý zisk ING Penzijního fondu činil k 30. červnu 2002 115,42 milionů korun, což představuje nárůst o 94,8 % oproti stejnému období minulého roku, kdy zisk dosáhl 59,26 milionů korun.

K 30. červnu letošního roku měl ING Penzijní fond 242 830 klientů. Ve stejném období předchozího roku se jednalo o 213 241 účastníků. Meziročně se tak jejich počet zvýšil o 13,9 %. ING Penzijní fond získal během prvních šesti měsíců tohoto roku téměř 31 tisíc nových klientů.

K výrazným úspěchům ING Penzijního fondu patří spolupráce s firmami. Více než 25 % klientů ING Penzijního fondu získává na penzijní připojištění příspěvek od svého zaměstnavatele. Důležité přitom je, že průměrný příspěvek zaměstnavatelů klientům ING Penzijního fondu je jeden z nejvyšších na českém trhu – jeho výše je 481 Kč měsíčně.

Portfolio ING Penzijního fondu tvořily ke konci prvního pololetí tohoto roku z 44 % státní dluhopisy, z 19 % bankovní obligace a z 14 % podnikové dluhopisy. Akcie byly zastoupeny v portfoliu 7 %, termínované vklady 1 % a pokladniční poukázky 15 %.