Akciové analýzy skupiny Erste Bank vyhodnoceny jako nejúspěšnější ve střední Evropě

Analytický tým skupiny Erste Bank se podle Ročenky výzkumu pro Rakousko a střední Evropu 2006, kterou nedávno zveřejnila nezávislá výzkumná analytická firma AQ Research se sídlem v Londýně, umístil na prvním místě v Rakousku a střední Evropě.

Analytický tým skupiny Erste Bank, jehož členem je také analytik České spořitelny pan Libor Vinklát se dostal do čela: zaujal první místo v oboru akciových doporučení na rakouském, českém a chorvatském trhu, druhé místo v Maďarsku a třetí místo v Polsku. V souhrnném hodnocení, které vychází z nejvyšších měr úspěšnosti („hit-rates“) všech zúčastněných institucí, se v kalendářním roce 2005 Erste Bank dostala na vedoucí pozici.

Renomovaná studie firmy AQ Research byla letos poprvé provedena pro Rakousko a čtyři středoevropské trhy, kde zkoumala investiční doporučení (Nakupujte/Držte/Pro­dávejte) 38 analytických firem ve vztahu ke 158 šetřeným podnikům.

Skvělé umístění skupiny Erste Bank v tak silné konkurenci dokazuje, že spolu se specializovanými týmy v Budapešti, Varšavě, Vídni a Záhřebu úspěšně uspokojujeme potřeby klientů v daných regionech, řekl Viktor Kotlán, hlavní ekonom České spořitelny.