Akcionáři ČS schválili dividendu 30 Kč na akcii ze zisku roku 2005

Akcionáři České spořitelny dnes na řádné valné hromadě schválili rozdělení zisku za rok 2005 a výplatu hrubé dividendy ve výši 30 Kč na akcii. Výše dividendy je stejná jako ze zisku za rok 2004. Celkově bude na dividendách vyplaceno 4,56 miliardy Kč. Rozhodným datem pro výplatu dividendy je 26. duben 2006. Dividenda je splatná 1. června 2006.

Akcionáři schválili také jmenování členů dozorčí rady, kterým vyprší tříletý mandát. Ve funkci byli potvrzeni dosavadní členové – Andreas Treichl, Reinhard Ortner, Bernhard Spalt a Manfred Wimmer.

Valná hromada schválila změny stanov společnosti. Změny vycházejí z požadavků zákona o bankách, z přijatých opatřeních České národní banky (ČNB) a z vnitřních potřeb společnosti: mění se úprava lhůty pro konání valné hromady – ze šesti měsíců na čtyři měsíce od konce účetního období; stanovy nově vymezují postavení funkce compliance v České spořitelně a upravují způsoby svolání zasedání představenstva a dozorčí rady prostřednictvím elektronických mé­dií.