Akcionáři České spořitelny schválili hrubou dividendu 20 Kč na akcii

Akcionáři České spořitelny dnes na řádné valné hromadě schválili výplatu dividendy ze zisku za rok 2002 ve výši 20,– Kč na jednu akcii. Výše dividendy je shodná jak pro kmenové, tak pro prioritní akcie, které nemají hlasovací práva. Ze zisku za rok 2001 Česká spořitelna vyplatila dividendu 3 Kč na akcii. Rozhodným datem pro výplatu dividendy je datum konání valné hromady, tedy 14. květen 2003. Dividenda je splatná k 1. červenci 2003.

Valná hromada schválila také rámcový program pro emisi dluhopisů. Desetiletý program umožní bance vydat dluhopisy v objemu až 20 miliard Kč, pokud se pro to rozhodne.

Akcionáři zvolili nové členy dozorčí rady, respektive potvrdili na další tři roky mandát čtyř členů dozorčí rady. Potvrzení mandátu se týká předsedy dozorčí rady pana Andrease Treichla, pana Reinharda Ortnera a členů dozorčí rady pana Manfreda Wimmera a Bernarda Spalta. Novými členy dozorčí rady byli zvoleni paní Zlata Gröningerová a pan André Horovitz. Noví členové nahradí paní Livii Klausovou a pana Miloslava Hejnáka, kteří na své členství v dozorčí radě České spořitelny rezignovali k dnešnímu dni.

Klára Gajdušková
České spořitelny, a.s.