Akcie NOKIA vstupují na český akciový trh RM SYSTÉM

Český akciový trh RM-SYSTÉM se od úterý 5.2.2008 rozroste o akcie výrobce mobilních telefonů NOKIA. Nejen velcí, ale i malí a střední investoři v České republice budou mít možnost stát se snadno spolumajiteli světoznámého výrobce mobilních telefonů.

Druhou novinkou na RM-S jsou akcie pojišťovací skupiny Vienna Insurance Group (VIG). Akcie Nokia a VIG se budou na RM-S obchodovat v českých korunách a budou snadno dostupné jako například tradiční české akcie ČEZ nebo Unipetrol.

Zařazení do elitního segmentu EasyClick

V segmentu EasyClick je velikost lotu Nokia ve výši 50 akcií. Očekáváme zahájení obchodování na cenové hladině šesti set korun za akcii. Objem lotu Nokia v EasyClick představuje přibližně 30 tis. Kč. Poplatky jsou ve výši 0,39 % z objemu obchodu a při nákupu nebo prodeji akcií Nokia v objemu 30 tis. Kč činí 117 Kč.

Investoři mohou na RM-S obchodovat akcie Nokia i standardním způsobem po jednotlivých kusech. V podstatě je tak možné koupit i jedinou akcii.

EasyClick lot akcií VIG je stanoven na 25 akcií. Obdobně jako akcie Nokia lze VIG obchodovat po jednotlivých kusech.

Garance likvidity

Likvidita akcií Nokia i VIG je na RM-S zajištěna tvůrcem trhu, který průběžně doplňuje nabídku akcií k prodeji a poptávku k nákupu. Investoři budou mít jistotu, že v každý okamžik mohou akcie nakoupit nebo prodat.

Rozvoj českého kapitálového trhu

„RM-SYSTÉM se rozhodl řešit aktivně nedostatek akciových titulů na českém kapitálovém trhu. Proto ještě v průběhu února vstoupí na RM-SYSTÉM akcie společností, které jsou vedoucími hráči v oborů IT, těžby ropy, automobilového průmyslu a potravinářství,“ říká Jiří Vodička, ředitel pro strategii a marketing RM-S.