Air Bank se stala členem České bankovní asociace

[Tisková zpráva] Novým, 38. členem České bankovní asociace (ČBA) se stala Air Bank a. s..

Air Bank je členem skupiny PPF. Bankovní licenci získala letos v květnu, momentálně se připravuje na otevření poboček a spuštění provozu. Je v pořadí již čtvrtou bankou, která vstoupila do řad ČBA v letošním roce.

„Řady členů se rozrůstají s tím, jak roste konkurence na českém trhu, který i podle dřívější analýzy Evropské komise patří k nejvíce konkurenčním v Evropě. Letošní rok patří z  hlediska nástupu nových subjektů přitom k těm nejvýraznějším,“ uvedl výkonný ředitel České bankovní asociace Pavel Štěpánek.

Česká bankovní asociace je dobrovolným sdružením právnických osob, podnikajících v peněžnictví a oblastech úzce navazujících. Jeho členy jsou instituce reprezentující zhruba 99 % českého bankovního trhu. Nejvyšším orgánem ČBA je shromáždění členů, které se schází jednou za rok. Mezi shromážděními je řízena prezidiem, její aparát pak výkonným ředitelem a jeho náměstkem.

Mezi hlavní úkoly asociace patří odborný servis pro členské banky (legislativa, bankovní bezpečnost, mezinárodní spolupráce apod.), připomínkování legislativního procesu, vydávání standardů upravujících některé povinnosti bank vůči klientům, reprezentace sektoru navenek, činnost v Evropské bankovní federaci (EBF) a také s ní související mezinárodní spolupráce. V posledních letech se také opakovaně angažovala na poli finančního vzdělávání.