Agrofert ke zprávě polské komise

Společnost Agrofert Holding podrobně studuje text závěrečné zprávy vyšetřovací komise polského Sejmu ve věci PKN Orlen, zároveň zkoumá možnosti právní obrany proti nepravdivým, Agrofert poškozujícím tvrzením, jež zpráva viditelně obsahuje.

Zpráva polské parlamentní komise byla oficiálně zveřejněna teprve v úterý a vzhledem k jejímu rozsahu ji budeme muset studovat několik dnů. Do té doby nechceme činit unáhlené závěry, řekl k tomu Jan Kadaník, ředitel pro strategii společnosti Agrofert. Pokud je však celý text zprávy tak nekvalitní, jako pasáž pojednávající o privatizaci Unipetrolu, pak členové komise odvedli mimořádně špatnou práci, dodal Kadaník. Tuto kapitolu jsme si samozřejmě přečetli jako první a musíme prohlásit, že obsahuje směs chybných, nepravdivých či výslovně lživých a manipulativních tvrzení, aniž by se pokoušela tato tvrzení jakkoli doložit, říká dále Kadaník. Kdyby takovýto difamační text zveřejnil kdokoli jiný, hned druhý den bychom ho hnali k soudu. Protože však členové parlamentu jsou ze zákona za své výroky neodpovědní, i kdyby způsobili sebevětší škody, zkoumají naši právníci možnosti, jak se náhrady způsobené újmy domoci jinak.

Miloš Růžička
mediální zástupce Agrofert Holding