Agentura Moody’s zvýšila rating společnosti Atradius Reinsurance Ltd na A2 se stabilním výhledem

Amsterdam/Dublin, 21. února 2007 – Mezinárodní ratingová agentura Moody’s dokončila hodnocení zajišťovny Atradius Reinsurance Ltd zvýšením jejího ratingu z Baa1 na A2. Společnost Atradius Reinsurance se tak vyrovnala dalším hodnoceným subjektům Atradius Group, vedoucímu pojistiteli v oblasti úvěrového pojištění.

Vyšší rating byl motivován zásadním postavením i strategickou pozicí společnosti v rámci skupiny Atradius a zároveň lepšími samostatnými základními úvěrovými údaji, jichž v nedávných letech dosáhla.

Úřadující výkonný ředitel společnosti Atradius Peter Ingenlath prohlásil: „Vyšší rating agentury Moody’s přímo odráží větší strategický význam i důvěru, kterou do našich zajišťovacích operací od naší restrukturalizace před dvěma lety vkládáme. Podtrhuje sílu našeho provozního plánu i naše úspěchy v řízení těchto obchodních aktivit. Naše zkušenosti i znalosti v oblasti řízení a pojišťování rizik se nyní těší uznání v rámci celé skupiny Atradius.“

„Vyšší rating společnosti Atradius Reinsurance Ltd přináší i pro české podniky, naše klienty, garanci ještě větší důvěryhodnosti i schopnosti plnit slíbené závazky“ vysvětluje z nového ratingu pro české podniky plynoucí výhody Robert Čapka, ředitel Atradius pro Českou republiku.

Úplná tisková zpráva agentury Moody’s je k dispozici na webových stránkách skupiny Atradius. (www.atradius.com)