AEGON posiluje díky sloučení penzijních fondů svoji pozici v Maďarsku

[Tisková zpráva] Maďarský Penzijní fond AEGON se spojí s fondy UNIQA a Public Service Pension Fund. Tento krok povede k dalšímu posílení pozice AEGON na rychle se rozvíjejících trzích s penzijním zabezpečením ve střední a východní Evropě. Celkový počet klientů penzijních fondů AEGON v regionu střední a východní Evropy tak vzroste o 10 % na 1,5 milionu.

Spojení maďarských penzijních fondů AEGON, UNIQA a Public Service Pension Fund potvrdili na pátečním setkání zástupci všech fondů. Po sloučení budou fondy operovat pod jednotnou značkou AEGON.

Díky tomuto spojení fondů vzroste počet klientů penzijních fondů AEGON ve střední a východní Evropě o 10 %, tedy 140 tisíc, a dosáhne tak počtu 1,5 mil. Cílem AEGON je zvýšit toto číslo na 2,3 mil. do roku 2010.

Spojení významně posílí pozici AEGON v Maďarsku: téměř zdvojnásobí podíl AEGON na trhu dobrovolného penzijního zabezpečení a podíl v oblasti povinného penzijního zabezpečení vzroste přes 20 %. Po dokončení sloučení fondů bude mít AEGON v Maďarsku celkově 810 tisíc klientů penzijního fondu s celkovými prostředky ve správě ve výši 2 miliardy EUR. Spojení ještě musí schválit místní regulátor.

Na počátku tohoto roku koupil AEGON také společnosti Asset Management a Heller-Saldo 2000 Pension Fund Management Company, patřících do skupiny pojišťovny UNIQA. Tyto společnosti vykonávají správu aktiv a administrativy pro UNIQA a Public Service Pension Fund a budou také začleněny do provozu společnosti AEGON.

V minulých sedmi letech AEGON průběžně rozšiřoval svoji působnost na trzích ve střední a východní Evropě. Skupina nyní podniká na šesti trzích v regionu – České republice, Maďarsku, Polsku, Rumunsku, Slovensku a Turecku. Tento nejnovější krok je součástí širší strategii, kterou na počátku června představil nový ředitel koncernu Alex Wynaendts a která počítá s dalším posílením společnosti v regionu a těch linií společností, které mají vyšší míru růstu a návratnosti. Ve střední a východní Evropě vedou reformy a vyšší ekonomický růst ke zvýšené poptávce po penzijním zabezpečení, životním pojištění a dalších dlouhodobých spořících a investičních produktech.