AEGON Invest & Live vyhrál cenu Hospodářských novin Pojišťovací inovátor 2009

Životní pojištění AEGON Invest&Live se v letošním ročníku soutěže Nejlepší pojišťovna, Cena Hospodářských novin, umístilo na 1. místě v kategorii Pojišťovací inovátor 2009. Do této kategorie pojišťovny nominovaly celkem jedenáct služeb či produktů, o nichž jsou přesvědčeny, že jsou ve své kategorii novinkou či výrazným zlepšením. O tom, která z pojišťoven titul získá, rozhodovalo hlasování veřejnosti.

AEGON si zakládá na široké nabídce investičních příležitostí – aktuálně má pojištění v nabídce 25 fondů od domácích a zahraničních správců. Toto pojištění nabízí také dva investiční nástroje, které jsou mezi IŽP na českém trhu unikátní: Jedná se o nová investiční portfolia, která byla sestavena konzultační a ratingovou agenturou Morningstar a o fond od společnosti BNP Paribas, který je řízen výhradně prostřednictvím matematického modelu s cílem dosáhnout maximálního výnosu při stanovené míře volatility.

Tento týden společnost AEGON přišla se čtyřmi novinkami v rizikové složce svého produktu Invest & Live 2009. Hlavní změnou je tzv. „Family“ varianta produktu, která umožňuje na jedné smlouvě pojistit až 5 osob. Dalšími novinkami jsou zajištění pro případ trvalých následků úrazu od 10 % včetně progrese, denní odškodné pro případ úrazu a možnost sjednat samostatně konstantní pojistnou částku pro případ úmrtí. Produkt disponuje širokou nabídkou dalších připojištění včetně pojištění pro diabetiky – DIALife, které nabízí jako jediný na evropském trhu.

AEGON Invest & Live zároveň figuruje v nezávislém hodnocení nákladovosti IŽP – Tank 30 jako produkt s nejnižšími náklady na trhu.

Náš produkt Invest & Live již získal několik ocenění od odborných hodnotitelů, o to více nás těší toto ocenění ze strany veřejnosti. Ukazuje se, že směr inovací, kterým jsme se u tohoto produktu vydali, je správný a že lidé, kteří hlasovali, jsou schopni ocenit takové parametry pojištění, jako jsou nízké náklady, nové možnosti investování a zejména kvalitní krytí zdravotních rizik, říká Ondřej Poul, senior produktový manažer společnosti AEGON.

Hlasování o produktu probíhalo na stránkách www.nejpojistovna.cz, kde je také zveřejněn kompletní seznam a podrobný popis nominovaných služeb a produktů. Uzavřeno bylo 22. června 2009 a výsledky byly vyhlášeny společně s vítězem soutěží Nejlepší banka 2009 a Nejlepší pojišťovna 2009 dnes – 24. června 2009. Vyhlašo­vatelem soutěže jsou Hospodářské noviny.