AEGON Česká republika posiluje svůj obchod

[Tisková zpráva] Společnosti AEGON Pojišťovna, a.s., a AEGON Penzijní fond, a.s., posilují své obchodní aktivity. V souladu s touto strategií došlo v uplynulých dnech ke sloučení divizí interní a externí distribuce. Do pozice ředitele nové divize obchod byl jmenován Dušan Friedl, který dosud zodpovídal za aktivity AEGON v oblasti externí distribuce. Pan Friedl bude také, po schválení ze strany ČNB, jmenován členem představenstva společnosti AEGON Pojišťovna.

Dušan Friedl pracuje pro AEGON Česká republika od roku 2006. Dosud působil na pozici ředitele divize externí distribuce, korporátního obchodu a je členem představenstva společnosti AEGON Penzijní fond. Za svou pracovní dráhu prošel významnými pozicemi v oblasti finančního sektoru, například ve společnostech Winterthur penzijní fond a Všeobecný vzájemný penzijní fond, kde působil na manažerských pozicích a jako člen představenstva.

Dosavadní ředitel interní distribuční sítě Libor Nekvasil ze společnosti odchází. Vladimír Bezděk, generální ředitel společnosti, vyjádřil panu Nekvasilovi poděkování za práci, kterou vykonával ve prospěch AEGON déle než tři roky od samého počátku přítomnosti společnosti na českém trhu, a podílel se tak na budování základů obchodních aktivit se značkou AEGON v České republice.