Advokátní kancelář SALANS poradcem společností GE Real Estate a Crestyl v České republice při koupi developerské společnosti ICKM Real Estate za 100 milionů EUR

Právníci Globální pracovní skupiny pro právo nemovitostí z pražské pobočky mezinárodní advokátní kanceláře SALANS se podíleli jako poradci společného podniku ustaveného společnostmi GE Real Estate a Crestyl na úspěšné koupi developerské společnosti ICKM Real Estate. Touto transakcí, jíž se rovněž jako finanční investor účastnila společnost Cheyne Capital a jejíž celková hodnota dosáhla 100 milionů EUR získaly GE Real Estate a Crestyl vysoce kvalitní portfolio rezidenčních nemovitostí v České republice.

Společný podnik společností GE Real Estate a Crestyl získal touto transakcí tři započaté rezidenční projekty ICKM Real Estate s přibližně tisícovkou bytových jednotek ve výstavbě a osm pozemků v Praze a středních Čechách, kde proběhne výstavba dalších 1 500 bytů. Cílem společného podniku je dosažení investičního portfolia rezidenčních nemovitostí v České a Slovenské republice s hodnotou přesahující 500 milionů EUR.

Petr Košař, investiční manažer GE Real Estate pro střední a východní Evropu k akvizici sdělil: „Tým kanceláře Salans bez přestání vyhledával řešení problémů, které přinášela tato komplikovaná transakce, a pomohl nám překonat celou řadu překážek na cestě k úspěšnému završení celé akvizice.”

Omar Koleilat, ředitel společnosti Crestyl uvedl: „I když někteří investoři považují právní poradenství jen za nákladovou položku, Evan Lazar byl nedocenitelným přínosem v této transakci a spolu s ostatními členy týmu SALANS výrazně napomohl k jejímu úspěšnému průběhu i uzavření přinášeje skutečnou přidanou hodnotu“.

Transakci úspěšně vedl Evan Z. Lazar, spolupředseda Globální pracovní skupiny pro právo nemovitostí SALANS spolu s partnerem pražské kanceláře SALANS, Chrisem Berlewem, ve spolupráci s dalšími 30 právníky z různých kanceláří SALANS.

Společnost GE Real Estate je dlouholetým klientem společnosti SALANS a patří k nejvýznamnějším společnostem zabývajícím se komerčními nemovitostmi. Vyvíjí aktivity ve 28 zemích světa a hodnota jejího majetku dosahuje v současnosti výše 59 miliard USD, přičemž více ve střední a východní Evropě společnost investovala více než 1 miliardu EUR. Společnost provádí výstavbu nebo investice v sektoru maloobchodních nemovitostí, kancelářských prostor, rezidenčních a logistických nemovitostí v České republice, Polsku, na Slovensku, v Bulharsku, Maďarsku, Rumunsku a Turecku.

Společnost Crestyl je developerem v oblasti komerčních nemovitostí v České republice se zaměřením na obchodní centra a kancelářské prostory.

Mezinárodní advokátní kancelář SALANS je zastoupena v 18 zemích světa a jako nositel četných ocenění je uznávána pro svou špičkovou praxi v oblasti práva nemovitostí v České republice a dalších zemích střední a východní Evropy.