Administrativní komplex Gemini obohatí panorama Prahy 4

Praha, 18. dubna 2006 – Na území bývalého autobusového nádraží v Praze 4 vyroste nové administrativní centrum Gemini. Jeho developerem je společnost Immorent ČR s.r.o., která již v Praze realizovala několik podobných projektů a je také největším poskytovatelem leasingu nemovitostí v České republice.

Komplex, jehož název v překladu znamená „Blíženci“, se bude po svém dokončení skládat ze dvou budov, které nabídnou 34.500 m2 kancelářský ploch a 430 parkovacích stání. Moderní areál se zajímavým architektonickým řešením poskytne příjemné pracovní prostředí až pro dva tisíce zaměstnanců a rovněž nové obchody a služby pro obyvatele Pankráce. Stavební práce na projektu budou zahájeny v květnu.

Situováno v srdci Prahy 4

Projekt Gemini je umístěn v centru pankrácké pláně, která je ve Strategickém plánu Hlavního města Prahy zařazena mezi hlavní rozvojové zóny metropole. V této lokalitě již sídlí řada mezinárodních firem a její výhodou je mimo jiné výborná dostupnost pro jejich zaměstnance i zákazníky.

Příjemné prostředí pro zaměstnance i obyvatele Pankráce

Součástí projektu je celková revitalizace okolí kancelářských budov – na stávajících vyasfaltovaných plochách bude vysázena nová zeleň. „Komplex Gemini vytvoří příjemné prostředí jak pro ty, kdo v něm budou pracovat, tak pro okolní obyvatele. Nevyužívané autobusové nádraží nahradí moderní architektura obklopená zelení, parter budov navíc nabídne 2700 čtverečních metrů pro obchody, služby a restaurace, které na Pankráci nyní chybějí,“ říká Tomáš Velemínský, jednatel společnosti Immorent ČR s.r.o. „Příjemné pracovní prostředí je společným rysem všech našich developerských projektů – příkladem je nedávno dokončený Avenir Business Park v Praze 5, v němž jsou kancelářské budovy zasazeny do zeleného parku,“ vysvětluje Tomáš Velemínský.

Skvělá dopravní dostupnost

Komplex bude postaven u stanice metra C „Pankrác“ a po vybudování trasy metra D bude výstup jedné ze stanic situován přímo do administrativní budovy. Areál je umístěn v blízkosti dálnice D1 a městského okruhu. „Pro firmy, které tu budou sídlit, znamená lokalita jasnou konkurenční výhodu. Lidé při výběru zaměstnání zvažují mimo jiné i dopravní dostupnost pracoviště, a ta je v případě Pankráce vynikající. Nájemci komplexu Gemini si tak budou moci vybírat ze širšího okruhu kvalifikovaných pracovníků,“ říká Tomáš Velemínský.

Zajímavé architektonické řešení

Název projektu znamená v překladu „Blíženci“ a reflektuje elegantní architekturu kancelářského komplexu Gemini. Celý objekt bude členěn do dvou podobných budov, které oddělí jen ulička s hlavními vstupy. Architektonicky zajímavé jsou dvě čelní stěny z cihel, slunolamy a dvojitá fasáda na části objektu. Nižší část Blíženců bude mít šest podlaží a vyšší devět – komplex tak respektuje výškovou úroveň stávající zástavby v lokalitě. Autory návrhu jsou Atelier Krátký a Omicron-K architekta Martina Kotíka.

Budovy jsou navrženy tak, aby uspokojily potřeby i nejnáročnějších nájemců. Celý komplex je vhodný jako sídlo významných mezinárodních společností, finančních institucí, poradenských nebo IT firem.

S otevřením komplexu se počítá v závěru roku 2007.