ABN AMRO ZVYŠUJE KOMFORT SLUŽEB PRO ÚČASTNÍKY

ABN AMRO penzijní fond, a.s., zahájil v říjnu tohoto roku plný provoz dvou nových regionálních obchodních zastoupení v Mladé Boleslavi (Tř. V. Klementa 839) a v Olomouci (Palachovo nám. 1).

V současné době provozuje ABN AMRO penzijní fond pět vlastních kontaktních míst pro účastníky penzijního připojištění a to v sídle fondu a na pracovištích regionálních obchodních zastoupení v Plzni, Ostravě, Mladé Boleslavi a Olomouci. Na těchto pracovištích poskytuje fond plnou nabídku služeb s obdobným komfortem jako v sídle fondu. Budování sítě vlastních kontaktních pracovišť patří k důležitým prvkům obchodní strategie fondu.

„Přiblížení služeb účastníkovi na regionální úroveň je jedním z cílů, které si fond stanovil po příchodu majoritního akcionáře, ABN AMRO Bank N. V., na začátku tohoto roku. Penzijní připojištění je dlouhodobý finanční produkt. Schopnost kvalitně komunikovat s účastníky je pro instituci našeho typu základem úspěchu. Síť regionálních obchodních zastoupení budeme rozšiřovat i nadále. Do konce tohoto roku zahájí provoz ještě jedno pracoviště v Praze a v příštím roce máme záměr vybudovat další čtyři obdobná kontaktní místa“, uvedl Jakub Dusílek, generální ředitel a předseda představenstva ABN AMRO penzijního fondu, a.s.

V současné době patří ABN AMRO penzijní fond k osmi největším penzijním fondům v České republice. V současné době má fond 188 tisíc účastníků a celková aktiva fondu činila k 30. 9. tohoto roku 3,12 miliardy Kč.

_____________­_________________
Poznámky:
Majoritním akcionářem fondu je banka ABN AMRO N. V., která na český trh penzijního připojištění vstoupila v červnu 2000, kdy koupila 100% podíl Penzijního fondu ŠKODA, a.s., později přejmenovaného na ABN AMRO Penzijní fond. Následovala akvizice 70% podílu JISTOTA a KORUNA penzijního fondu, a.s., v září roku 2000. 20. prosince 2000 rozhodl Krajský obchodní soud v Brně o návrhu na sloučení penzijních fondů ABN AMRO Penzijní fond, a.s., a JISTOTA a KORUNA penzijní fond, a.s. Z rozhodnutí akcionářů došlo ke změně názvu na ABN AMRO penzijní fond, a.s.
Po vstupu holandského kapitálu se fond zaměřuje na spolupráci s nejvýznamnějšími podniky v ČR v oblasti poskytování příspěvku zaměstnavatele na penzijní připojištění. V oblasti exkluzivní spolupráce to jsou zejména Škoda Auto, a.s. Mladá Boleslav a České dráhy, s.o. Správu portfolia zajišťuje ABN AMRO Portfolio Management, ve spolupráci s ABN AMRO Asset Management se sídlem v Londýně, která spravuje finanční prostředky klientů na celém světě v objemu cca 180 miliard euro.

Adresy regionálních obchodních zastoupení (ROZ):

ROZ Olomouc:
Palachovo nám. 1, 772 00 Olomouc