ABN AMRO zvolena společnostmi celosvětově nejlepší bankou na devizových trzích

V průzkumu časopisu FX Week byla ABN AMRO zvolena respondenty z řad korporátních společností celosvětově nejlepší bankou na devizových trzích. V hlasování mezi finančními institucemi banka obsadila 3. celosvětové místo. Finanční instituce rovněž zvolily ABN AMRO nejlepší bankou na devizových trzích v Asii a druhou nejlepší v Severní Americe.

Časopis FX Week hodnotí banky za jejich činnost na devizovém trhu každoročně na základě průzkumu mezi finančními institucemi a korporátními společnostmi. Výsledky ankety, které se letos zúčastnilo téměř tisíc respondentů, byly vyhlášeny minulý týden. Vysoké hodnocení od obou skupin respondentů vyneslo banku na celkové 4. celosvětové místo.

Podstatou úspěchu ABN AMRO je zaměření na potřeby svých klientů. Získané ocenění odráží naše úspěchy při poskytování na trhu zcela nových, pokrokových služeb. Společnosti navíc ocenily, že jsme schopni zajistit likviditu u všech devizových produktů, včetně opcí a produktů lokálních trhů, poznamenal John Nelson, ředitel Devizových trhů ABN AMRO.

Oproti loňským výsledkům ankety si ABN AMRO zlepšila pozici v hodnocení analýzy devizových trhů, kde získala celkové 4. místo. Během roku se mezinárodní tým Strategie devizových trhů zdvojnásobil a získal řadu nových, vysoce uznávaných expertů. V pravidelném sledování odhadů krátkodobého a střednědobého měnového vývoje, pořádaném časopisem FX Week, se tým ABN AMRO pravidelně řadí mezi nejpřesnější prognostiky vývoje hlavních měn.

ABN AMRO v tomto roce opakovaně dokázala, že je předním hráčem na devizových trzích, když získala mnoho dalších významných cen a hlasů v anketách.

V lednu byla ABN AMRO jmenována Nejlepší bankou pro měnové deriváty ve výroční anketě časopisu Risk. V červnu banka získala od stejného magazínu další ocenění na základě hlasů společností využívajících deriváty. Navíc byla ABN AMRO zvolena 5. nejlepším poskytovatelem produktů v oblasti úrokových sazeb a deviz, a to na základě nabízených cen, rychlosti transakcí a zajištění likvidity u 35 odlišných produktů.

Dále byla ABN AMRO minulý měsíc vyhlášena Nejlepší bankou pro dluhopisy v průzkumu časopisu Treasury Management International.

Divize Finanční trhy je součástí firemního a investičního bankovnictví ABN AMRO a poskytuje svým klientům komplexní služby v oblasti dluhových kapitálových trhů, strukturovaného financování a řízení rizik. Divize zaměstnává přes 3 tisíce zaměstnanců ve více než 40 zemích. ABN AMRO má vedoucí pozice na trhu sekuritizace aktiv, dluhopisů a bankovních emisí, projektového financování, syndikovaných úvěrů, devizových trhů a derivátů. Divize Finanční trhy pražské pobočky ABN AMRO se zaměřuje na transakce na devizovém a peněžním trhu, na devizové a úrokové deriváty a na obchodování s dluhopisy včetně jejich emisí.