ABN AMRO ZÍSKALA OCENĚNÍ NA DEVIZOVÝCH TRZÍCH

ABN AMRO byla zvolena v průzkumu časopisu FX Week nejlepší bankou na devizovém trhu v tzv. Eurozóně („Best Bank in FX in the Eurozone“). V hlasování pouze mezi finančními institucemi banka obhájila loňské 3. celosvětové místo („3rd Best FX Bank Globally“). Finanční instituce rovněž zvolily ABN AMRO nejlepší bankou pro měny evropských postkomunistických zemí („Best Bank for emerging European currencies“).

Časopis FX Week hodnotí banky za jejich činnost na devizovém trhu každoročně na základě průzkumu mezi finančními institucemi a firmami. Letošního průzkumu se zůčastnilo celkem 1 017 bank, finančních institucí a firem.

ABN AMRO chce být pro své firemní klienty hlavním poskytovatelem služeb na devizových trzích. Získaná ocenění banka proto považuje za potvrzení úspěšnosti této strategie. V loňském roce ABN AMRO celosvětově posílila své kapacity v oblasti devizových trhů. Oddělení strategie se rozšířilo o několik prvotřídních analytiků a banka se tak stala jednou z nejvýznamnějších institucí v oblasti analýzy a poradenství na devizových trzích. Hodnotící instituce a firmy uznaly i tento úspěch banky, když ji zařadily mezi 5 nejlepších při hodnocení strategie a průzkumu devizových trhů.

Přední pozici ABN AMRO na světových devizových trzích potvrdil rovněž časopis Corporate Finance, když minulý měsíc ocenil ABN AMRO jako nejlepšího poskytovatele online služeb na devizových trzích.

ABN AMRO poskytuje služby na devizových trzích celkem v 60 zemích. Hlavními centry těchto služeb jsou Amsterdam, Londýn, New York, Chicago, Singapore a Sydney.

Redakční poznámky
ABN AMRO Bank N.V. je holandská bankovní skupina s ratingem AA- od společnosti Standard  Poors a Aa3 podle Moody´s, čímž se řadí mezi nejdůvěryhodnější světové banky. ABN AMRO má více než 3 400 poboček a 110 000 zaměstnanců ve více než 60 zemích světa. Aktiva skupiny ABN AMRO přesahují 590 miliard Euro. Podle objemu aktiv je ABN AMRO 7. největší bankou v Evropě a 14. na světě. ABN AMRO Bank působí v České republice od roku 1991. Nejdříve formou reprezentační kanceláře v Praze a od 1. července 1993 jako pobočka Praha s plnou bankovní licencí. Strategií banky pro český trh je poskytovat vysoce kvalitní služby firemního a investičního bankovnictví vybrané skupině klientů z řad středních a velkých podniků, institucí a veřejného sektoru. Kromě pobočky v Praze má banka trvalé zastoupení i v Brně. Na českém trhu je finanční skupina ABN AMRO navíc zastoupena dvěma dceřinými společnostmi ABN AMRO Asset Management, a.s. a ABN AMRO Penzijní fond, a.s.