5 milionů cestujících na palubách letadel SkyEurope, meziroční růst za září 2006 dosáhl +49.7%

Praha, 5. října 2006 - SkyEurope Airlines, nejvýznamnější středoevropská nízkonákladová letecká společnost, přepravila v září 2006 celkem 294 168 cestujících, což je nárůst o 49.7% oproti stejnému měsíci loňského roku. Obsazenost letadel byla 80.7%. I zvýšení sedadlové kapacity tak load-faktor vzrostl o 0.6pp ve srovnání se zářím 2005

Za 12 měsíců končících zářím 2006 přepravily SkyEurope 2.56 milionu pasažérů, tedy o 48.2% více oproti stejnému předchozímu dvanáctiměsíčnímu období. SkyEurope zároveň překročily magickou hranici 5 milionů cestujících, kteří se společností dosud cestovali.

Milníky září 2006:

Vedení SkyEurope posílil od 1. září 2006 pan Karim Makhlouf, který má bohaté zkušenosti z vysokých manažerských pozic ve společnostech Germanwings a Hapag Lloyd Express. Ve SkyEurope zastává pozici obchodního ředitele. V září se SkyEurope staly jednou z nejdochvilnějších LC leteckých společností v Evropě, a nechaly v tomto ohledu daleko za sebou své přímé konkurenty Ryanair a easyJet. SkyEurope zlepšují svou dochvilnost dlouhodobě díky zavedení programu zlepšování dodržování letového řádu a dochvilnosti „Chronos“. Vynikající výsledky byly dosaženy i přesto, že SkyEurope operují z nejrušnějších evropských letišť.

22. září 2006 byly SkyEurope poctěny oceněním Airline of the Year 2006 (Letecká společnost roku 2006), které uděluje rakouský Business World Magazine.

27. září 2006 SkyEurope úspěšně ukončily proces navýšení kapitálu o 56.3 milionu EUR.

SkyEurope uzavřely smlouvy umožňující pokrytí 95% spotřeby paliva od října do prosince za zajištěnou cenu. Transakce na Jet CIF NWE jsou uskutečněny za cenu ekvivaletní 62.5 USD za barel ropy IPE Brent Crude.