2005 – další úspěšný rok pro klienty ING Fondů

ING Fondy v roce 2005 navázaly na úspěšnou výkonnost z minulých let a i tentokrát přinesly svým investorům vysoké zhodnocení.

ING Český akciový fond dosáhl v roce 2005 výnosu ve výši 39,52 % a potvrdil tak svoji pověst jednoho z nejvýkonnějších fondů v české koruně. Po celý loňský rok si ING Český akciový fond dokázal udržet vysoký rating, který mu přidělila agentura Morningstar – 5 hvězdiček za jeho tříletou výkonnost. Výbornou výkonnost předvedl v roce 2005 také ING Český kontinuální click fond, který svěřená aktiva zhodnotil o 5,41 %. Podle slov ředitele investičního oddělení ING Investment Management, pana Jaroslava Krabce, nabízí ING Český kontinuální click fond atraktivní výnosový potenciál díky vysokému podílu na růstu ceny západoevropských akcií, a zároveň obsahuje značnou míru ochrany investice. Fond tak vyhovuje požadavku široké řady investorů, kteří hledají vysoké potenciální výnosy při výrazně omezené míře rizika.

ING Českému fondu obligací se dařilo především v první polovině roku a také jeho výkonnost dosáhla slušných 4,37 %. ING Český fond peněžního trhu své čisté obchodní jmění zhodnotil o 1,34 %.

ING Fondy – informace k 31. 12. 2005
Fond Objem aktiv (v tis.) Výnos v roce 2005 Dividenda vyplácená k 31.1.2006
ING Intl. (II) Český fond peněžního trhu 1 062 836,31 Kč 1,34% 6,73 Kč
ING Intl. Český fond obligací 6 760 234,40 Kč 4,37% 0 Kč
ING Intl. Český akciový fond 8 580 582,16 Kč 39,52% 206,92 Kč
ING Český kontinuální click fond 422 134,35 Kč 5,41%  —
ING Intl. (II) Slovenský fond peněžního trhu 131 909,77 Kč 2,06%  —
ING Intl. (II) Slovenský dluhopisový fond 3 690 246,16 Kč 4,99%  —

Rodinu ING Fondů tvoří fondy skupiny ING Group denominované v české koruně i v cizích měnách a které jsou registrovány v Lucembursku. Do ING Fondů lze investovat prostřednictvím široké distribuční sítě – kromě sesterské společnosti ING Bank (síť poradců pro finanční plánování, vybrané makléřské společnosti a klientská centra Oranžový dům), může investor pořídit ING Fondy například na pobočkách Citibank, Commerzbank nebo Volksbank. Minimální investice do ING Fondů činí 500 Kč a lze ji učinit v síti ING Bank.

ING Investment Management patří mezi přední správce aktiv na českém trhu. Celkový objem svěřených prostředků vzrostl v roce 2005 o 36,89 % na 69,312 miliar­d korun.