2004 – skvělý rok pro ING Fondy

Klienti, kteří svěřili své investice korunovým ING Fondům mohou být velmi spokojeni, zvláště, pokud se rozhodli pro akciové investice. Všechny fondy ve správě české kanceláře ING Investment Management měly v loňském roce kladný výnos. Díky tomu bude vyplacena dividenda všem držitelům dividendových akcií ING Fondů denominovaných v české koruně

ING Český akciový fond dosáhl v roce 2004 jednoho z nejvyšších výnosů mezi českými podílovými fondy – jeho výnos činil 50,83%! Zároveň dokázal překonat svoji vynikající výkonnost z roku 2003, kdy dosáhl celkového výnosu 39,03 %. Výbornou výkonnost předvedl v roce 2004 také ING Český fond obligací, který svěřená aktiva zhodnotil o 5,87 %.

Výnosy ING Českého akciového fondu neunikly pozornosti zahraničních agentur – na konci roku 2004 přidělila renomovaná ratingová agentura Morningstar ING Českému akciovému fondu nejvyšší možný rating – 5 hvězdiček za jeho tříletou výkonnost. Fond je k dnešnímu dni na třetím místě v desítce nejvýkonnějších světových fondů, které Morningstar sleduje (viz www.morningstar.nl). S majetkem přesahujícím 3 miliardy korun je ING Český akciový fond největším akciovým fondem v české koruně u nás.

ING Fondy – informace k 31. 12. 2004
Celkový objem aktiv Výnos za 12 měsíců Výše dividendy k 31. 1. 2005
ING Český fond peněžního trhu 1 171 238,3 tis. Kč 1,69% 11,37 Kč
ING Český fond obligací 5 258 658,9 tis. Kč 5,87% 56,18 Kč
ING Český akciový fond 3 162 922,5 tis. Kč 50,83% 281,11 Kč
ING Slovenský fond peněžního trhu 200 993,0 tis. Sk 3,85% nemá div. třídu
ING Slovenský fond obligací 2 879 756,4 tis. Sk 8,15% nemá div. třídu

Rodinu ING Fondů tvoří fondy skupiny ING Group denominované v české koruně i v cizích měnách a které jsou registrovány v Lucembursku. Do ING Fondů lze investovat prostřednictvím široké distribuční sítě – kromě sesterské společnosti ING Bank (síť poradců pro finanční plánování, vybrané makléřské společnosti a klientská centra Oranžový dům), může investor pořídit ING Fondy například na pobočkách CitiBank, Commerzbank nebo Volksbank. Minimální investice do ING Fondů činí 3.000 Kč a lze ji učinit v síti ING Bank.

ING Investment Management patří mezi přední správce aktiv na českém trhu. Celkový objem svěřených prostředků dosáhl na konci roku výše 50,6 miliard korun.

Kateřina Dalecká
ING Investment Management (C.R.), a.s.