Vlákno názorů k diskusi Dlužíte? Napište nám vaše zkušenosti.
Dlužím, a rád.
Re: Dlužím, a rád.
Tak s tím bytem v této lokalitě jste se trefil užasně.Škodovka propouští koho může a pochybuju že cena bytu v ml.boleslavy bude v nynější době překračovat poptávku.
Přitom jste psal,že je to nejvýhodnější investice.
Přeji mnoho dalších úspěšných nákupu
nákup nového 4+1 v roce 1992 - cena 330.000,-. Dnešní, jak Vy uvádíte "ZTRÁTA" z nevýhodné investice činí kladných 1,5 milionu + 10.000,-/měs. čistý příjem z pronájmu. Stále máte dojem o reálnosti vaší připomínky? Zamyslete se než napíšete nějaký blud na net. Díky ekonomické krizi je v současnosti ten nejlepší okamžik na investici do ještě kvalitnějších nemovitostí, které se obchodují za nižší ceny. Jistota jasně vyčíslitelných zisků není v žádném oboru investic, ale míra rizika proti míře výnosu je u nemovitostí nejlepší. Když se podíváte na katastrofické propady v ostatních komoditách, tak jen stagnace ceny bytů je obrovský úspěch. Pokud se Vám ani tento velmi pozitivní výsledek nezdá dostatečná jistota v investici, tak mám pro Vás jedinou ještě jistější investici - investujte svůj čas a energii jako zaměstnanec a máte stoprocentní jistotu, že nebudete nikdy finančně nezávislý. Přeji mnoho úspěchů ve Vašem investování.
rád by ses toho zbavil, co? myslíš si že takhle někoho nachyhtáš?
Ani náhodou – mám je dlouhodobě obsazené nájemníky a ty to za mně splácí. Od ledna 2010 jsem jim zvedl o 500 Kč na osobu nájem, protože stouply ceny energií a akceptovali to bez problémů. Mám zafixovaný úrok na 5 let na 4,3%, takže mě neovlivňuje ani hospodářská ani finanční krize. Problém současných obchodů s nemovitostmi nejsou jejich ceny, ale neochota bank půjčovat a vysoké úroky, takže kdo chtěl nakoupit, tak před rokem propásl možnost za levný peníz si půjčit. Pro tyto lidi je k dispozici tahle diskuze, protože nic jiného jim v současné době nezbývá, než o těchto investicích pouze diskutovat, takže přeji hodně zážitků při diskutování o tom co by bylo kdyby bylo.......
A víme jak to dopadlo.
Miliony lidí mají velké problémy se splácením.
A bohužel potažmo to má vliv i na nás, krize mimo jiné určitě srazí
cenu nemovitostí. Otázka je jenom o kolik a kdy budeme na dně..
To ještě pořád někdo věří tomu, že u nás budou němci skupovat nemovitosti? Já myslel že vystřízlivění přišlo, když jsme vsoupili do EU a žádný příliv cizinců se nekonal…
No jo, zůstalu mu na krku nevýhodně nakoupený nemovitosti, tak doufá že někoho přiměje to koupit.
Nezávidím Vám, sám jsem o investici do bytu uvažoval, ale nakonec jsem tento nápad zamítl, i když jsem možná mohl vydělat. Důvody mého zamítnutí jsou ty, že znám příliš mnoho lidí, kteří se ke spekulativním nákupům bytů odhodlali. Někteří dokonce kupují další a další byty jako investici a pronajímají je. Myslím, že tyto nákupy jsou důvodem, proč šly ceny bytů stále nahoru. Za byty je však třeba platit daně, poplatky za správu, údržbu, rekonstrukce apod. Nabídka bytů k pronájmu se jednou vyrovná s poptávkou. Pak si majitelé bytů budou chtít své zhodnocené peníze vybrat a budou byty prodávat. Ceny bytů v ten okamžik půjdou dolů tak rychle jako šly nahoru. Kdo včas prodá, bude mít zisk, kdo ne, prodělá. Hádám, že tito lidé hlady neumřou a navíc mohou mít dobrý pocit, že pomohli k ohromným majetkům realitkám, nejrůznějším developerům, stavebním firmám využívajícím otrocké práce většinou cizích dělníků na stavbách, a že pomohli totálně zdevastovat okolí větších měst.