Internet Info, s.r.o. Lupa Měšec Podnikatel Root Zdroják DigiZone Slunečnice Vitalia TopDrive KupDnes Navrcholu NovýTarif Dobrý web Weblogy Woko Jagg Computer.cz SK: MojeLinky

Vlákno názorů k diskusi Dlužíte? Napište nám vaše zkušenosti.

fred
fred (neregistrovaný)
18. 8. 2006 8:00

Dlužím, a rád.

V současnosti dlužím cca 5mil. všechno to jsou investice do nákupu a rekonstrukcí nemovitostí. Mám před sebou podpis další hypotéky na 5 mil.Při současné výši úrokových sazeb nechápu naprosto nikoho, kdo by se i jen z části pokoušel na nemovitosti a rekonstrukce šetřit z vlastních prostředků, nebo z vlastního do toho investovat. Lidi proberte se. Vždyť investice do nemovitosti je to nejůžasnější a nejjistější spoření. Koupil jsem před rokem byt 4+1 za 1,4 mil.Za rok jsem zaplatil na hypotéce cca 100 tis., ale současná cena bytu po 1 roce je 1,7 mil. Tzn. že jsem za peníze někoho jiného (banky) vydělal za rok 200 tis. Přestaňte všichni plakat "to je hrozné o kolik tu hypotéku přeplatím"
PAT
PAT (neregistrovaný)
24. 8. 2006 9:47

Re: Dlužím, a rád.

No hurá, konečně jeden z mála, co nepíše nesmysly,ale pozor.... i ten byt či dům si musíte řádně vybrat. Ceny nemovitostí všude nerostou a hlavně - neporostou. Je dost možné, že jednoho krásného dne taky začnou klesat. Především potom až se uvolní trh s byty (otázka nájemného) atd.
fred
fred (neregistrovaný)
24. 8. 2006 12:10

Samozřejmě, že lokalita a analýza budoucího vývoje ubytovacích kapacit a poptávky v regionu je základem. Tyto byty jso v centru Mladé Boleslavi a poptávka několikanásobně překračuje nabídku. Pronájem jakýchkoliv ubytovacích kapacit trvá zhruba 60 minut. Vývoj do budoucnosti slibuje trvalou hladinu poptávky díky Škoda-Auto.
uživatel si přál zůstat v anonymitě
16. 3. 2009 1:32

Dobrý večer
Tak s tím bytem v této lokalitě jste se trefil užasně.Škodovka propouští koho může a pochybuju že cena bytu v ml.boleslavy bude v nynější době překračovat poptávku.
Přitom jste psal,že je to nejvýhodnější investice.
Přeji mnoho dalších úspěšných nákupu
alias
alias (neregistrovaný)
16. 3. 2009 9:40

Bohužel jste opomenul jednu maličkost, a to je znalost regionu. Nevím odkud pocházíte, ale jelikož se byty v Boleslavi nestaví, tak pouze se přechodně zastavil růst jejich cen. Dám Vám konkrétní příklad z mé první investice do bytu:
nákup nového 4+1 v roce 1992 - cena 330.000,-. Dnešní, jak Vy uvádíte "ZTRÁTA" z nevýhodné investice činí kladných 1,5 milionu + 10.000,-/měs. čistý příjem z pronájmu. Stále máte dojem o reálnosti vaší připomínky? Zamyslete se než napíšete nějaký blud na net. Díky ekonomické krizi je v současnosti ten nejlepší okamžik na investici do ještě kvalitnějších nemovitostí, které se obchodují za nižší ceny. Jistota jasně vyčíslitelných zisků není v žádném oboru investic, ale míra rizika proti míře výnosu je u nemovitostí nejlepší. Když se podíváte na katastrofické propady v ostatních komoditách, tak jen stagnace ceny bytů je obrovský úspěch. Pokud se Vám ani tento velmi pozitivní výsledek nezdá dostatečná jistota v investici, tak mám pro Vás jedinou ještě jistější investici - investujte svůj čas a energii jako zaměstnanec a máte stoprocentní jistotu, že nebudete nikdy finančně nezávislý. Přeji mnoho úspěchů ve Vašem investování.
xxx
xxx (neregistrovaný) ---.235.broadband12.iol.cz
24. 12. 2009 2:31

rád by ses toho zbavil, co? myslíš si že takhle někoho nachyhtáš?

majitel
majitel (neregistrovaný) ---.eurotel.cz
24. 12. 2009 22:31

Ani náhodou – mám je dlouhodobě obsazené nájemníky a ty to za mně splácí. Od ledna 2010 jsem jim zvedl o 500 Kč na osobu nájem, protože stouply ceny energií a akceptovali to bez problémů. Mám zafixovaný úrok na 5 let na 4,3%, takže mě neovlivňuje ani hospodářská ani finanční krize. Problém současných obchodů s nemovitostmi nejsou jejich ceny, ale neochota bank půjčovat a vysoké úroky, takže kdo chtěl nakoupit, tak před rokem propásl možnost za levný peníz si půjčit. Pro tyto lidi je k dispozici tahle diskuze, protože nic jiného jim v současné době nezbývá, než o těchto investicích pouze diskutovat, takže přeji hodně zážitků při diskutování o tom co by bylo kdyby bylo.......

23. 3. 2009 22:36

Tohle si v Americe myslelo asi miliony lidí.
A víme jak to dopadlo.
Miliony lidí mají velké problémy se splácením.
A bohužel potažmo to má vliv i na nás, krize mimo jiné určitě srazí
cenu nemovitostí. Otázka je jenom o kolik a kdy budeme na dně..
alias
alias (neregistrovaný)
24. 3. 2009 11:30

Nevím, zda je možné, na takto povrchní názor odpovědět. Ale udělám to pro Vás. Systém hypoték v USA byl postavený díky euforii a víře ve stále razantně rostoucí ceny nemovitostí na tom, že byly půjčovány lidem bez příjmů, bez dokladů totožnosti atd., to způsobilo v případě recese masivní platební neschopnost a tím propad cen nemovitostí. Klienti bank dostávali hypotéky, kde nemuseli po určitou dobu nic splácet, s tím, že se to splatí spekulativně až z výnosu při prodeji, který bude vyšší než požadované úroky a tím klientovi zůstane zisk. Toto vše podporovalo masivní výstavbu a obrovský pohyb v nemovitostech, které spekulovali na budoucí výnos. Jenže ve období finanční krize je opak pravdou - ceny nemovitostí v USA jsou dolů a nízké úroky nahoru. Když se podíváme do ČR, tak zde jsou banky v tomto směru velmi konzervativní a tím nedošlo k ta zásadnímu pokřivení cen nemovitostí ( tzn, že došlo pouze k jejich stagnaci nebo mírnému poklesu), ale brzdou všeho nejsou ceny nemovitostí ale druhotný celosvětový jev, a to je nedůvěra bank mezi sebou. Toto bylo způsobeno přeprodáváním balíčků v kterých byly i tyto budoucí problematické obchody zase s vidinou budoucích zisků. V roce 2007, kdy se začali pomalu tyto obchody odhalovat tak začal tento dominový efekt, který způsobil celou finanční krizi. ČR díky své konzervativnosti byla těch razantních dopadů ve finanční krizi ušetřena, ale dopadu ekonomické krize, která je důsledkem té finanční se bohužel díky provázanosti ekonomik nevyhne. Byla to trochu obsáhlejší odpověď, ale doufám, že Vám vysvětlila, že nelze srovnávat nákup nemovitosti v USA a v ČR.
qwe
qwe (neregistrovaný)
27. 3. 2009 12:12

vazne si myslite, ze ceny nejsou u nas pokrivene? Ja jsem nedavno cetl jednu analyzu, ktera srovnavala bydleni u nas a na zapade a z te vyplynulo, ze u nas je na porizeni standardniho bytu v porovnani se zapadem potreba temer 2x tolik prumernych platu. Jake muze mit tohle realne opodstatneni? Ja myslim, ze tyhle prognozy, ze u nas nedojde k zadnym zasadnim poklesum cen nemovitosti jsou pouze zbozne prani developeru. Zasoba multimilionaru, co nevahaji dat 5-10 milionu za byt 3+1 v novostavbe uz pomalu v CR dochazi :)
alias
alias (neregistrovaný)
27. 3. 2009 13:28

Vážený pane, porovnáváte jablka s hruškami - jedno jsou ceny nemovitostí vůči cenám západu - a ty jsou několikrát nižší. Jelikož jsme v EU a nemovitost si u nás může koupit kdokoliv, tak je nutné se řídit tímto porovnáním. Srovnávat kupní sílu naší měny a eura je zavádějící, protože mně jako investora nezajímá zda na tu nemovitost má Čech nebo Němec. Nemovitosti nejsou rohlíky na krámě, kterých na jedno místo naskládáte kolik chcete. Pokud máte nemovitost v centru města, tak si ji tam dalších sto lidí nepořídí, ani kdyby na to měli, protože už není kam, a to určuje tu cenu nemovitosti, ne jestli na to má tuzemec nebo cizinec.
xxx
24. 12. 2009 2:36

To ještě pořád někdo věří tomu, že u nás budou němci skupovat nemovitosti? Já myslel že vystřízlivění přišlo, když jsme vsoupili do EU a žádný příliv cizinců se nekonal…

24. 5. 2009 21:12

Ten pán to napsal výstižně a jednoduše, ale hlavně pravdivě. Vy se tu nesmyslně a hloupě vyjadřujete vážený pane:)
xxx
24. 12. 2009 2:33

No jo, zůstalu mu na krku nevýhodně nakoupený nemovitosti, tak doufá že někoho přiměje to koupit.

čadis
čadis (neregistrovaný)
2. 10. 2008 13:57

Ano, tenhle rok +200, ale co ty dalsi? tam budete taky v plusu? To bude hodne drahej byt za 20 let...
rr
rr (neregistrovaný)
13. 10. 2008 19:53

Tak ja nevim jestli jste pochopil o co jde!? Vsadim se ze absolutne ne. Muj pripad: pred sedmi lety jsem koupil byt za 320t, 210t vlastni prostredky,110t uver ze stav.sporeni!Byt mam jiz rok splaceny a jeho trzni hodnota je 1,5mil.Za dobu splaceni jsem preplatil cca 40t. Vidite kde je rozdil?A je mi jedno ze za dalsich 13 let bude hodnota bytu "jen" napr.1,6.Jelikoz jsem tento byt pronajal a poridil na hypoteku vetsi,tak mi roste cena obou nemovitosti a prijem z podnajmu bytu mi zaplati polovinu splatky hypoteky!Proberte se!!!
petr
petr (neregistrovaný)
16. 3. 2009 14:10

Gratuluji Vám k levné koupi bytu, ale myslím, že lidi, kteří jsou např. bez práce a půjčují si na to, aby mohli platit nájem či poplatky za bydlení a za stále dražší a dražší živobytí sotva zajímají Vaše spekulativní investice do nemovitostí a rozhodně nedluží rádi.
Nezávidím Vám, sám jsem o investici do bytu uvažoval, ale nakonec jsem tento nápad zamítl, i když jsem možná mohl vydělat. Důvody mého zamítnutí jsou ty, že znám příliš mnoho lidí, kteří se ke spekulativním nákupům bytů odhodlali. Někteří dokonce kupují další a další byty jako investici a pronajímají je. Myslím, že tyto nákupy jsou důvodem, proč šly ceny bytů stále nahoru. Za byty je však třeba platit daně, poplatky za správu, údržbu, rekonstrukce apod. Nabídka bytů k pronájmu se jednou vyrovná s poptávkou. Pak si majitelé bytů budou chtít své zhodnocené peníze vybrat a budou byty prodávat. Ceny bytů v ten okamžik půjdou dolů tak rychle jako šly nahoru. Kdo včas prodá, bude mít zisk, kdo ne, prodělá. Hádám, že tito lidé hlady neumřou a navíc mohou mít dobrý pocit, že pomohli k ohromným majetkům realitkám, nejrůznějším developerům, stavebním firmám využívajícím otrocké práce většinou cizích dělníků na stavbách, a že pomohli totálně zdevastovat okolí větších měst.
11. 5. 2009 1:39

s BLBCEM SE NEMŮŽETE DÁVAT DO DEBATY.
5. 11. 2008 19:55

investovat do nemovitostí , to byl můj sen už od mládí, ale bohužel, žádná banka mi ty miliony nechce půjčit.Jak to děláš????
Matty
Matty (neregistrovaný)
18. 3. 2009 16:38

Rád bych upozornil, že ve Vašich kalkulacích to víno není také tak čisté " přesdsedo" . Jaksi jsem přehlédl 5 procent daň z převodu nemovitosti a případnou daň z příjmu, která se v tomto případě musí přiznat, neboť se jedná v případě, že byt nemáte víc jak 5 let o spekulaci.
alias
alias (neregistrovaný)
19. 3. 2009 11:22

Vážený Matty, kde jste vzal daň z převodu nemovitosti 5%, od nepaměti je pouze 3% a je připraveno protikrizové opatření, které tuto daň od roku 2010 zruší. Proč kalkulujete s daní z příjmů - já přeci nehodlám pronajatý byt ani do 5-ti let ani později prodávat, takže se mě ani jedna daň netýká. Hledáte chyby tam kde nejsou.