Internet Info, s.r.o. Lupa Měšec Podnikatel Root Zdroják DigiZone Slunečnice Vitalia TopDrive KupDnes Navrcholu NovýTarif Dobrý web Weblogy Woko Jagg Computer.cz SK: MojeLinky

Názor k diskusi Dlužíte? Napište nám vaše zkušenosti.

petr
petr (neregistrovaný)
16. 3. 2009 14:10

Re: Dlužím, a rád.

celé vlákno
Gratuluji Vám k levné koupi bytu, ale myslím, že lidi, kteří jsou např. bez práce a půjčují si na to, aby mohli platit nájem či poplatky za bydlení a za stále dražší a dražší živobytí sotva zajímají Vaše spekulativní investice do nemovitostí a rozhodně nedluží rádi.
Nezávidím Vám, sám jsem o investici do bytu uvažoval, ale nakonec jsem tento nápad zamítl, i když jsem možná mohl vydělat. Důvody mého zamítnutí jsou ty, že znám příliš mnoho lidí, kteří se ke spekulativním nákupům bytů odhodlali. Někteří dokonce kupují další a další byty jako investici a pronajímají je. Myslím, že tyto nákupy jsou důvodem, proč šly ceny bytů stále nahoru. Za byty je však třeba platit daně, poplatky za správu, údržbu, rekonstrukce apod. Nabídka bytů k pronájmu se jednou vyrovná s poptávkou. Pak si majitelé bytů budou chtít své zhodnocené peníze vybrat a budou byty prodávat. Ceny bytů v ten okamžik půjdou dolů tak rychle jako šly nahoru. Kdo včas prodá, bude mít zisk, kdo ne, prodělá. Hádám, že tito lidé hlady neumřou a navíc mohou mít dobrý pocit, že pomohli k ohromným majetkům realitkám, nejrůznějším developerům, stavebním firmám využívajícím otrocké práce většinou cizích dělníků na stavbách, a že pomohli totálně zdevastovat okolí větších měst.