Internet Info, s.r.o. Lupa Měšec Podnikatel Root Zdroják DigiZone Slunečnice Vitalia TopDrive KupDnes Navrcholu NovýTarif Dobrý web Weblogy Woko Jagg Computer.cz SK: MojeLinky

Vlákno názorů k diskusi Dlužíte? Napište nám vaše zkušenosti.

Radek
Radek (neregistrovaný)
8. 1. 2009 11:11

Co mi neni rovno, po tom je mi ...

V rámci budování a rekonstrukce nemovitosti jsem si vzal půjčku. Jsem jeden z z těch, kteří si úzkostlivě hlídají finanční rezervy a kalkulují krizové body splácení. Půjčka nebyla příliš veliká. 35.000 na dozařizování bytu do začátku, aby člověk přežil, mi stačila. O tom, jak je třeba si hlídat a pročíst detaily smlouvy bylo napsáno dostatek. Já si kontroloval každou odchozí platbu, hlídal si termíny splátkového kalendáře a bez problému. Věděl jsem, že ve smlouvě bez navýšení jsou "fígle", na kterých banka vydělává. Přesněji řečeno je to LAXNOST některých klientů. Každé zpoždění platby by mě stálo tisíce!!!
Proto zastávám názor: Je kravina si brát půjčku na dovolenou, jen hlupák si jde půjčit peníze bez důkladné finanční analýzy příjmů domácnosti. Co mi není rovno, po tom je mi ... A podlehnout tomu, že někdo má něco víc než já a JÁ to chci taky je tak jednoduché...