Ano dlužím, jedná se o částku 350 000 za byt, tu ale dlužím rodičům a pravidelně splácím. (Ještě 7 let) .Dále by se našli nějaké drobnosti - jako videokamera na splátky, notebook na splátky a obývací stěna. Celkem cca 50 000. Do roka bude splaceno.
Ale nikomu nedoporučuji půjčku od ČSOB- půjčka na cokoliv nebo tak nějak podobně. Při žádosti vám navrhnou dobu splácení co nejdelší, aby vaše splátky byly co nejmenší - ale již vám neřeknou, že při půjčce 20 000 zaplatíte dalších 10 000 na víc (při splácení 5 let). Nevím, zda se tomu dá bránit, při rozhovoru s bankéřem z toho nic takového nevyplyne. Zadlužuji se tak, abych byla schopna do roka splatit. Po prostudování materiálů o půjčce - doma v klidu jsem koukala jak blázen. Ale na druhou stranu mi bylo sděleno, že mohu částku oněch 20 000 splatit jednorázově- nebo zbývající částku. Takže si musím ještě šetřit bokem, abych se této nevýhodné půjčky zbavila co nejdříve.
Vlákno názorů k diskusi Dlužíte? Napište nám vaše zkušenosti.
uživatel si přál zůstat v anonymitě
17. 8. 2006 15:25
Re: Ano, dlužím
Můžete ho splatit dříve. A za jakých podmínek? Abyste nedopadla takto:
http://www.mesec.cz/clanky/pribeh-ze-zivota-co-s-nevyhodnym-uverem/
http://www.mesec.cz/clanky/pribeh-ze-zivota-co-s-nevyhodnym-uverem/
PAT (neregistrovaný)
24. 8. 2006 9:40
??? Přemýšlím o Vaší inteligenci. Nejste si schopna vynásobit počet splátek počtem měsíců ??? Nesvádějte svoji neschopnost na banky.
dítě (neregistrovaný)
26. 8. 2006 9:40
To ví přece osmileté dídě že čím delší doba splácení, tím relativně menší měsíční splátka ale větší celková zaplacená částka. Také pomůže vynásobit splátka x 12 x počet let splácení.
aa (neregistrovaný)
21. 4. 2008 11:05
Re: Jiz nedluzim
Mam neprijemnou zkusenost s jednanim GE Money.... Nikomu nedoporucuji !!!
ŠÁDA (neregistrovaný)
5. 2. 2009 10:59
Re: Jiz nedluzim
Souhlasím.Vobchodě jsem si koupila kameru na bezúročnou splátku a hned mi nacpali platební kartu,o kterou jsem nestála,tak jsem jí neaktivovala,ale hned při zaslání další karty mi naúčtovali poplatek,tak jsem jí musela ustřihnout a odeslat.Dávají vám i to co nechcete!!!!
20. 6. 2008 13:04
Dobry den.
Banky nabizeji pujcku na co nejdelsi dobu z nekolika duvodu. Lide opravdu ve vetsi mire pripadu chteji co nejdelsi splatnost a pri nejnizsich splatkach. Druhy duvod je marketing. Neni to vina "cobky" a je to logicke... Pujcila jste si 20000 CZK a 10000 za 5 let je snesitelny urok. Navic mate vsude napsanou vysi splatky a RPSN, tudiz ke spocitani vam staci jednoducha matematika ((splatka*pocet mesicu)-pujcena castka).
Preji vam jinak co nejkratsi splaceni (CSOB napriklad oproti GE Money multiservice umoznuje splaceni drive bez poplatku).
Hezky den.
Banky nabizeji pujcku na co nejdelsi dobu z nekolika duvodu. Lide opravdu ve vetsi mire pripadu chteji co nejdelsi splatnost a pri nejnizsich splatkach. Druhy duvod je marketing. Neni to vina "cobky" a je to logicke... Pujcila jste si 20000 CZK a 10000 za 5 let je snesitelny urok. Navic mate vsude napsanou vysi splatky a RPSN, tudiz ke spocitani vam staci jednoducha matematika ((splatka*pocet mesicu)-pujcena castka).
Preji vam jinak co nejkratsi splaceni (CSOB napriklad oproti GE Money multiservice umoznuje splaceni drive bez poplatku).
Hezky den.
rr (neregistrovaný)
13. 10. 2008 19:46
Naprosty souhlas.Divim se lidem,kteri za vidinou "rychlych" penez jaksi neprectou radne smluvni podminky a potom se divi.U CSOB poskytovali uvery s moznosti predcasneho splaceni bez penalizace,ale i s penalizaci.Takze je treba poradne precist smluvni podminky. Je logicke a zaroven neeticke od klientskych pracovniku,ze vas neseznami s podminkami, na druhou stranu klientovi nabizeji moznost radne si prostudovat smluvni podminky.Nelze nic zazlivat bankam nebo spol. poskytujicim uvery, ty klienty do niceho nenuti!!! To jen klient....