Vlákno názorů k diskusi Dlužíte? Napište nám vaše zkušenosti.
12. 9. 2006 10:42
dotaz-rada
Prosím o radu ,co dělat před dvěma lety jsem uzavřela půjčky prvně jednu u GE Monez bank na 35000 a potom další u Čs.spořitelny na 55 000 Kč.Jenže z obojího poplatky a úroky a td.co to přináší moc mně to zatěžuje ,neuzavřela jsem tohle kvůli své radosti,ale protože jsem vdova a opravuji s dětmi barák a tak peníze šly na opravu domu,ale co ted nevím jak dál,chci to splatit,ale nějak jinak aby se náklady snížily a ne zatěžovaly,CHtěla jsem uzavřít nový úvěr u RB banky za cenu úvěru 1600 zhruba a zbavit se tak těch úvěrů a platit jeden ,ale zase nesplnuji podmínky,nemám příjem 10 000,ale důchod zhruba 8 000 a tak co ted ?může mi s tím někdo z odborníků pomoci jak vyřešit tuto zapeklitou situaci?
Honza (neregistrovaný)
15. 9. 2006 19:57
Re: dotaz-rada
Vemte si ručitele a zkuste to znovu.Měli by to schválit,nebo´t by jste už byla bonitní.
17. 9. 2006 19:05
Dobrý den,
jako nezávislý finančí poradce s dlouhou zkušeností jsem se už s takovouto situací setkal. Záleží na tom, kolik vám ještě zbývá zaplatit z jaké půjčky a také jestli si můžete vzít ručitele/přistupitele. Velice důležitá je ale důkladná analýza obou úvěrů a zjištění bonity kvůli půjčce jiné. Pokud se jedná o půjšku na dům, šlo by to vyřešit úvěrem ze Stavebního spoření.
jako nezávislý finančí poradce s dlouhou zkušeností jsem se už s takovouto situací setkal. Záleží na tom, kolik vám ještě zbývá zaplatit z jaké půjčky a také jestli si můžete vzít ručitele/přistupitele. Velice důležitá je ale důkladná analýza obou úvěrů a zjištění bonity kvůli půjčce jiné. Pokud se jedná o půjšku na dům, šlo by to vyřešit úvěrem ze Stavebního spoření.
1. 9. 2008 0:13 redakčně upravil Dalibor Z. Chvátal, důvod: SPAM
Lenka (neregistrovaný)
5. 1. 2007 12:59
Máte možnost si vzít klasické stavební spoření od kterékoliv stavební spořitelny. Předem neplatíte nic.
Nebo si vzít tzv.americkou hypotéku,kdy ručíte nemovitostí,ale ta je už výrazně dražší.
Nebo si vzít tzv.americkou hypotéku,kdy ručíte nemovitostí,ale ta je už výrazně dražší.
uživatel si přál zůstat v anonymitě
3. 6. 2008 19:45
Pro Magdu Rychlíkovou
Dám Vám dobrou radu a zadarmo,tak jako všem moulům tady. Dům prodejte a nastěhujte se do bytu dokud je čas.protože až přijde exekutor už s tím nehnete a o dům stejně přijdete. Hlavně prosím nereagujte na ty koníčky tady v diskuzi co nabízí bohaté zkušenosti s přeúvěrováním, je to zase další multilevel, kde podepíšete smlouvu vypláznete 10 000 za uzavření smlouvy a on Vám potom řekne, že jste ve stavební spořetelně neprošla.
Jarmila (neregistrovaný)
26. 8. 2008 19:10
Proč uzavíráte nevýhodné smlouvy, když jde o bydlení? roč si nevezmete úvěr ze stavebního spoření nebo hypotéku, případně jiný úvěr (např. z fondu pro rozvoj bydlení)? VŠECHNY tyto úvěry mají rozumnou dobu splatnosti i rzumný úrok. Nezlobte se, ale spotřebitelský úvěr na opravu baráku si fakt vezme jen totální blbec, co neví co s penězi. Má to jednu nevýhodu: je to víc papírování, a to se vám asi nechtělo, že? Jenže to papírování má jednu výhodu: šetří Vám peníze! Tak se zeptejte ve stavební spořitelně, dá se to přeúvěrovat, a to i zpětně. Vždyť okrádáte nejen sebe, ale i ty děti!