Názor k diskusi Dlužíte? Napište nám vaše zkušenosti.
Tereza (neregistrovaný)
30. 8. 2006 9:20
dlužím od prvního zaměstnání
celé vlákno
Ano, dlužím, dlužím prakticky od té chvíle, co jsem vyšla gymnázium (před 2 roky) a začala pracovat, hned po zkušební době jsem si vzala půjčku 30 000,--Kč, abych se osamostatnila a mohla odstěhovat od rodičů a měla nějaký základ pro bydlení (ne nábytek - ten jsem měla z domu, ale vybavení domácnosti)...odstěhovala jsem se do Brna do pronájmu a platila KB skoro 1000,--Kč měsíčně, plat jsem měla 8 000,--Kč, ani nevím, jak jsem to tehdy zvládala, když za byt jsem dala 4000,--Kč...postupem času jsem měnila práci a mzda šla nahoru, rozhodla jsem se koupit počítač, potřebovala jsem se na něm naučit pracovat, abych mohla pracovat na lepších pozicích a přišlo mi to jako dobrá investice, z platu bych nezvládla našetřit přes 20 000,--Kč, tak jsem si jej vzala od Essoxu na splátky, akontace 10% a pak přes 600,--Kč měsíčně....nedávno jsem potřebovala pračku a uhradit dluh sociálnímu úřadu za nezdařilé roční podnikání, tak jsem využila možnosti půjčky od Bawag Bank na splacení pohledávek, vzala jsem si 50 000,--Kč, údajně s mými příjmy by mi půjčili klidně až 380 000,--Kč, ale nechtěla jsem...z této půjčky jsem uhradila tu stávající, dluh na sociálce a pořídila si pračku a digitální foťák, po kterém jsem vždy toužila...splácím celkově i s počítačem 1700,--Kč měsíčně, mám v tom i pojištění proti neschopnosti platit a přemýšlím, že půjčku navýším, pokud začnu studovat dálkově fotografickou školu..jednak školné a pak také fotografické vybavení...ale pořád to bude investice, která se mi vyplatí a vrátí i s úroky, které přeplatím....uvědomuju si, že platím pořád dokola a moc přeplácím, ale tento způsob mi vyhovuje, sama bych na to nenašetřila a měla dané věci kdo ví kdy...ještě jsem si zařídila kreditní kartu od Ge money, kde platím pouze v bezúročném období a využívám ji pro překlenovací období na nákupy...neřeším tedy zpožďenou výplatu a nemusím se nijak omezovat....jsem ráda za tyhle možnosti!