Hlavní navigace

ZUNO Bank ukončí činnost, klienty získá Raiffeisenbank

4. 10. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

ZUNO Bank v ČR a na Slovensku ukončí nejpozději v prvním pololetí roku 2017 činnost. Rozhodl o tom její akcionář Raiffeisen International.

Raiffeisen Bank International Group (RBI), mateřská společnost banky ZUNO Bank, se rozhodla konsolidovat své podnikání v rámci skupiny. Výsledkem bude postupné ukončení činnosti ZUNO Bank v České republice a na Slovensku.

Bankovní aktivity se tak nejpozději do konce prvního pololetí příštího roku budou převádět na Raiffeisenbank v ČR a Tatra banku na Slovensku.

RBI chce tímto krokem zjednodušit strukturu skupiny a odstranit duplicitní aktivity na trzích, kde působí, vysvětluje krok mateřské společnosti Vladimír Michna za ZUNO Bank.

Co to znamená pro klienty?

Stávající klienti zatím změnu nepocítí, banka jim bude poskytovat služby i nadále.

Od 21. října letošního roku už ale banka nebude nabízet služby novým klientům.

Postupně se bankovní aktivity ZUNO přesunou pod Raiffeisenbank (na Slovensku pod Tatra banku), o řešení přesunu se zatím ještě jedná.

skoleni_15_4

O ukončení rozhodl nepovedený prodej

Ještě na počátku roku se přitom zdálo, že ZUNO Bank koupí lucemburská skupina ABH Holdings, která ale od záměru v březnu ustoupila. Podle oficiálního vyjádření důvod odstoupení od obchodu s RBI nesouvisel s bankou ZUNO.

Raiffeisen Bank International zatím stále jedná o možnosti prodeje platformy, na které ZUNO banka funguje. Ke konci srpna měla banka dohromady na Slovensku a v ČR 266 000 zákazníků, 22 miliard Kč v depozitech, 2,3 miliardy Kč úvěrů a 200 zaměstnanců.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autorka je zástupkyní šéfredaktora serveru Měšec.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).