Hlavní navigace

Názor k článku Zkušenost: Poradenství Partners pro Life v praxi od Loki - 1) produkty mBank nemohou zprostředkovávat externí společnosti (nyní...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 11. 2008 12:29

    Loki (neregistrovaný)
    1) produkty mBank nemohou zprostředkovávat externí společnosti (nyní je výjimka hypotéka), takže za případné sjednání (např. přes internet) opravdu žádná provize není
    2) provize u produktu invest&live je pouze 140% RP, nikoliv 200 nebo 150%
    3) pokud klient zkouší hypotéku nanečisto a posílá si peníze na spořící účet, tak není do ničeho uvrtán, ale tvoří si rezervy a pokud na to nebude mít, tak prostě platbu nepošle.
    4) nechápu vaše tvrzení, že zhodnocení 7% vám přijde VELMI optimistické, když hned v zápětí píšete, že družstevní záložny nabízejí 5% prakticky bez rizika? Pokud máte alespoň základní znalosti v oblasti investic, tak ve vašem tvrzení najdete velmi zásadní rozpor. Přičemž díky vaší neznalosti produktu I&L nejspíše nevíte o velmi nízké nákladovosti investiční složky tohoto pojištění. V agresivní strategii je TER 1,66% a při indexové agresivní strategii dokonce TER výrazně pod 1% (což je nižší nákladovost než u většiny programů pravidelného spoření). Což je díky tomu, že je v nabídce široký výber fondů (24) a nikoliv fondy fondů (zdvojené poplatky) jako tomu bývá u jiných IŽP. Navíc je nulový poplatek za správu investic na straně pojišťovny.
    5) uvrtání do životního pojištění - Snad mi nechcete říct, že by pro člověka, který je hlavním živitelem rodiny (finančně na něm závisí manželka i dítě) bylo nevhodné uzavřít životní pojištění? Vám přijde lepší, aby pozůstalí v případě úmrtí hlavního živitele přišla o střechu nad hlavou a navíc ještě možná splácet dluhy?
    6) stavební spoření - to je snad jediné místo, kde jste napsal něco rozumného - takto nízkou částku dávat do SS se prakticky nevyplatí.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).