Hlavní navigace

Názory k článku Zdanění úspor v Evropské unii

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 5. 2003 11:26

    ppetr (neregistrovaný)

    proc mi ma nekdo zdanovat neco co uz mam snad 5x zdaneny.to si ty penize mam dat snad pod polstar?tam totiz ruka statu nedosahne a pri deflaci jeste vydelam.davat je do bamky za 1% urok pri inflaci 2-3% je ekonomicky nesmysl a jeste mi to stat zdani(zas me okrade).takze nebudu mit vubec nic a jeste prodelam.z toho mi tedy vypliva,ze NEJVETSI ZLODEJ JE STAT.kdyby alespon umel hospodarit, jako lecktera zenska v domacnosti.STAT je totiz jedna obrovska CERNA DIRA na penize a umí vytvaret pouze DLUHY.

  • 6. 5. 2003 11:48

    All-in-one (neregistrovaný)

    Daně, daně a zas jen daně a co za ně? Máme jedno z nejvyšších daňových zatížení podnikatelů na světě a co za to? Stát, který se soustavně zadlužuje, který dopustil prodej strategických podniků do zahraničí (třeba vodárny), stát, který podporuje flákače a tvrdě postihuje ty, kterým se na ně nelíbí platit daně. Krásné...... Tak tedy vzhůru do Unie, ta nám pomůže. Po vstupu do EU se u nás zvýší mzdy, což povede k tomu, že naše pracovní síla bude drahá, jelikož naše téměř veškeré výrobní prostředky jsou v zahraničních rukou, povede to jen k tomu, že se tito "zachránci" naší zaměstnanosti poohlédnou po jiných zemích, kde budou lidé ochotni pracovat za méně. Tito strategičtí zaměstnávači mnohdy užívají daňových výhod, na které by český podnikatel nedosáhl ani se sebelepším záměrem. Někdy mají dokonce daňové prázdiny. Mě to celé hospodaření připomíná obchodníka, který otevře krám, dá zboží zdarma v naivní důvěře, že mu to určitě jednou zaplatí a ještě na tom vydělá.... Ale třeba to vidím černě a budu říkat za 5 let, že jsem byl totální blbec, když jsem tvrdil, že cesta do EU je cestou ke ztrátě suverenity. Kdo ví?

  • 12. 5. 2003 18:48

    Jan Ludvicek (neregistrovaný)

    Jaky clovek muze napsat vetu: "nejlepsim resenim by byla harmonizace na urovni 15 ci 30%".
    To muze napsat jen socialista resp temer komunista ! Idealni by mozna take byla harmonizace platu.
    Pan autor asi nic necetl o prospesnosti konkurence!
    Kdyz prestaneme mit moznost dat penize tam, kde nam z jejich vynosu stat nejmene ukradne, staneme se jeste vetsimi nevolniky, nez jsme nyni. Uz ted jsme rukojmimi vlastniho statu, kteremu jsme povinni platit az 80% sveho vydelku bez ohledu na to, jak moc si "sluzeb", ktere nam za to stat poskytuje, cenime.
    Naprosto neprijatelna by byla i "harmonizace" na nizke urovni, rekneme 5%.
    1) proto, ze na ucet si lide davaji jiz jednou zdanene penize, proc je danit podruhe?
    2) stat (v EU to je ECB) nam uspory stejne pozvolna krade prostrednictvim inflace, resp. prostrednictvim tisku dalsich a dalsich nekrytych penez centralni bankou (CNB napr. od roku 94 zsestinasobila penezni zasobu, tzn. tiskne jako o zavod)
    3) jakmile se pripusti, ze bude existovat jednotna sazba, budou ji stanovovat nejaci urednici. A i kdyz ji zezacatku stanovi nizkou (abychom je nedefenestrovali), za 5 let zjistime, ze se nam harmonizovana dan hezky stabilizovala na hranici 60% !

    Musim se priznat, ze takove levicovo byrokraticko eurooptimisticke a radoby "korektni" nazory primo nesnasim.
    Mely by byt trestne, protoze ohrozuji svobodu a blahobyt obcanu!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).