Hlavní navigace

Zbavte se navždy placení poplatků. Jakýchkoliv

1. 4. 2008
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Nebaví vás platit bankovní poplatky? A co povinné regulační poplatky ve zdravotnictví? Poplatky za vydání pasu, za zápis motorového vozidla do rejstříku? Existuje několik cest, jak se jich navždy zbavit, a jsou dostupné pro všechny.

Koho by bavilo platit poplatky bance, že? Když do Česka přišla mBank s politikou nulových poplatků, málokdo čekal, že jen o pár měsíců později způsobí zemětřesení. mBank má dnes svůj fanklub, má svoje mtrička, mhrníčky a spoustu dalších propagačních předmětů.

Dlouho očekávaná modernizace je zde. Za každého nového klienta získáte u mBank nové upomínkové předměty. V této bance je skoro vše zadarmo, takže už moc získat nemůžete. Ovšem touto politikou se inspirovaly banky další. Stačí splnit pár jednoduchých podmínek a máte všechno zadarmo. Doslova.

Rozdělení zisku z bankomatů

Tak třeba Komerční banka od 14. 4. spouští nový věrnostní program. Za každý druhý výběr z bankomatů jiných bank dostanete navíc 4 výběry z bankomatů Komerční banky. Ptáte se proč? Je to jednoduché, banka na tom vydělá, o zisk se s vámi rozdělí a spokojeni jsou všichni.

Bonus za e-maily

Česká spořitelna pod vlivem posleních událostí vyhlásila soutěž, že každý, kdo jí pošle nejvíce e-mailů s originálním textem phishingu, zařadí se do slosování o zájezd do Tuniska. Prvních 1000 odesílatelů získá navíc vstupenku na prohlídku hlavního trezoru na jejím ústředí. Každý klient České spořitelny, který bance odešle e-mail s kompletně vyplněnými osobními údaji včetně čísel platebních karet, dostane na svůj účet bonus ve výši 500 Kč. Tento bonus lze vyplatit jen jednou bez ohledu na počet zaslaných e-mailů.

Vydělávejte reklamou

Rádi nosíte trička? Pokud bydlíte ve městě nad 10 000 obyvatel a založíte si postžiro Poštovní spořitelny, obdržíte až do konce června speciální tričko ve tvaru čtyřlístku. S Poštovní spořitelnou pak už stačí jen sepsat smlouvu o reklamě a za nošení trička po dobu tří hodin v pracovních dnech na frekventovaných místech dostanete denně 150 Kč. A placení poplatků vás nezajímá. Za víkendy jsou příplatky, dostanete rovných 190 Kč.

Slušný úrok a prémie k tomu

Současná doba záložnám přeje, a tak je škoda nezmínit nabídku Moravskoslezského spořitelního družstva (MPD). Za založení účtu nabízí připsání bonusu 1 000 Kč. Z pochopitelných důvodů je připsán až po třech měsících vedení účtu. Jejich spořicí účet má úrok 6,9 % p.a. a jediným omezením je, že vklady nesmí překročit 10 milionů korun, poté se úročí 5,5 procenty ročně. Současné vysoké úrokové sazby peněžního trhu a nejistota na burzách nám nahrávají a v našich možnostech je našim klientům poskytnout ještě vyšší zhodnocení, než je inzerované. Svěřené prostředky investujeme jen do osvědčených fondů, například do Fondu zajištění vkladů. Ten našim klientům garantuje 100% návratnost investice, řekl na telefonický dotaz Měšce.cz Martin Bezruč, předseda představenstva MPD.

<chart id=„3“></chart>

Zdravotnictví za hubičku

Regulační poplatky ve zdravotnictví jsou minulostí. Všeobecná zdravotní pojišťovna přišla s možností, jak tyto poplatky eliminovat. Stačí, když každý měsíc získáte dva nové pojištěnce a pojišťovna vám vrátí všechny zaplacené poplatky. Vratky jsou vždy čtvrtletně. Pokud jste žádné poplatky neplatili, dostanete bonus a ten se vždy převádí, maximálně po dobu tří let. Princip je opět jednoduchý: pojišťovna ušetří provizi za platbu zprostředkovatelům a podpoří obchodní dovednosti svých pojištěnců. Kdo nechce, nemusí, ale uznejte, že dva pojištěnce měsíčně sežene snad každý. Zvláště u chronicky nemocných občanů může jít úspora do stovek korun měsíčně.

dan_z_prijmu

Autem ekologicky a zadarmo

Za přepis osobního auta a změny v registru vozidel neplatíte, pokud se zavážete, že vozidlo budete provozovat ekologicky. S tímto nápadem přišel bohumínský magistrát. To znamená, že musíte uschovat potvrzení o mytí vozidla v myčce k tomu určené a podle doporučených norem pravidelně měnit olej ve svém vozidle. Jakékoliv obaly z provozních náplní musíte odložit na místa k tomu určená do speciálních kontejnerů. A jak se to prokáže? Od magistrátu dostanete speciální kartičku, kde vám obsluha kontejneru nebo myčky potvrdí razítkem, že jste se chovali šetrně k přírodě. Pokud ročně nasbíráte 12 razítek, nic neplatíte. V opačném případě vám magistrát naúčtuje poplatky zpětně.

Proč platit za něco, když peníze leží téměř na zemi? Stačí se jen pro ně sehnout. Příklady těchto společností ukazují, že to bez poplatků jde. Ano, je proto potřeba něco udělat, ale výsledkem jsou ušetřené stokoruny měsíčně. První vlaštovky v podobě jmenovaných firem a úřadů potvrzují, že doba bez poplatků není jen za dveřmi, ale už je mezi námi.

Chytáte se na apríla?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracuje jako pojišťovací poradce.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).