Hlavní navigace

Názory k článku Za přesčasy už vám zaměstnavatel platit nemusí

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 13. 3. 2012 10:17

    Petr (neregistrovaný)

    Není mně jasné, zda se u mzdy vč. práce přesčas musí pro účely výpočtu průměrného hod. výdělku vykazovat v odpracovaných hodinách (např. na výplatním pásku) i měs. paušální počet přes. hodin. Počet odpracovných hodin vč. přesčasových ovlivňuje totiž výši průměrného hod. výdělku počítaného z předcházejícího čtvrtletí.

    Např. mzda u pracovníka se mzdou se zahrnutím práce přesčas v paušál. výši 10 hod. měsíčně a pracovníka, který nebude mít mzdu stanovenou vč. přesčas a odpracuje 10 hod. přesčas, které mu budou proplaceny (mzda + přesč. příplatek) bude v našem příkladu celková hrubá mzda zhruba stejná.

    Pokud nebude 10 hod. přesčas u prvního pracovníka zahrnuto a výkázáno v odpracovaných hodinách (např. na výplatní pásce) v příslušném měsíci a nebude ani zahrnuto do výpočtu prům. hod. výdělku, pak tento pracovník bude zvýhodněn při výpočtu průměrného hod. výdělku proti druhému pracovníkovi, kterému se odpracované hodiny přesčas do výpočtu zahrnou.

  • 13. 3. 2012 21:46

    serafin (neregistrovaný)

    jelikož není možné projevit jakýkoli názor bez porušení bodů 1, 2, 3 v pravidlech pro diskutující, není možno říci nic.

  • 12. 4. 2012 11:14

    příplatek není? (neregistrovaný)

    Ale tohle bývá jinde popisováno opačně. I když to lidé neznají a fy nedodržují:
    „dohodnout na poskytnutí náhradního volna v rozsahu práce konané přesčas místo příplatku. (V tomto případě pak ztrácíte nárok na poskytnutí příplatku.)“

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).