Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Za odtah auta zaplatíte klidně přes 5000, ale jde to i zadarmo od Pavell+ - Obávám se, že kvalitní pojištění asistenčních služeb v...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 1. 2017 16:16

    Pavell+ (neregistrovaný)

    Obávám se, že kvalitní pojištění asistenčních služeb v ČR neexistuje.
    Vždy se jedná pouze o odtah do servisu, nějaký ten hotel, eventuelně úhrada cesty domů. Tedy nic co by si člověk nemohl zaplatit.
    Nenašel jsem ale pojišťovnu, která by mi v případě vážné poruchy, převodovka motor atd. zajistila odtah a cestu domů. (samozřejmě z větší dálky.)

  • 15. 1. 2017 9:59

    AAA (neregistrovaný)

    Tak v článku a diskuzích okolo
    http://www.mesec.cz/clanky/maly-autopribeh-o-pojistce-ktera-nestacila/

    padlo doporučení na toto
    https://www.auto-care.cz/

    Nebude to ovšem za tři stovky ročně...

    Jinak se nejedná ani až tak o že by si člověk nemohl zaplatit odtah, hotel nebo cestu domů. I když i ten odtah může snadno na pár tisíc vyjít. Ale hlavní benefit by měla být ta asistence, když člověk jede třeba s malýma dětma a auto mu večer chcípne někde sto kiláků od domova, na okrsce mezi poli mezi dvěma dědinama kde ani pomalu neví kde je. Bohužel ani to nefunguje. Naivně bych očekával, že mi řeknou, tak, všechny servisy v rozumné vzdálenosti už jsou zavřené, odtahovka vás odveze do místa X, kde vůz schová přes noc u sebe a ráno ho předá servisu Y, pokud se nedomluvíte jinak, žádný vlak ani autobus do vašeho bydliště vám dnes u nejede, chcete tedy zajistit hotel v místě nebo přistavit náhradní vůz?
    V reálu to, alespoň podle mých zkušeností, vypadá tak, že vám pošlou odtahovku, jejíž první dotaz je zda už víte kam to budeme odtahovat. Máte-li štěstí a odtahovka je dostatečně místní a nějaký servis poblíž zná (naštěstí teda chlapi bývají od fochu a servisy znají), tak ho složí někam před plot (je-li štěstí a je tam na to místo) no a dál se musí člověk starat sám. Mnohdy pak i mají zmatky v tom, co je všechno v pojištění zahrnuto a co ne...

  • 15. 1. 2017 10:38

    martin (neregistrovaný)

    Souhlasím, a dodávám - máte-li to štěstí a odtahovka je místní.... Jsou regiony v naší malé zemičce, kde so počkáte 2 i více hodin, než odtahovka dorazí těch 50 a víc km, a jak na potvoru z opačné strany, než kam jedete. Ony totiž některé asistence pojišťoven vybírají od odtahovek provize, a tak i zde je zájem odtah prodražit. Mnohdy pošlou technika k banalitě, kdy ten už jede na místo jenom proto, že to něco vynese, a s vědomím, že vám nepomůže a domluví odtah - samozřejmě někam, kam Vy vůbec nechcete, ale pokud pojedete jinam, jak doporučí, bude to stát balík. Nemluvě o tom, že pokud je takové počasí, jako je teď, za těch pár hodin krásně promrznete.
    Co by jste chtěli, pokud je to zadarmo??? Nic není zadarmo, je to jen způsob pojišťoven dohodit kšefty svým tzv. smluvním, ať již odtahovkám nebo servisům, kdy za oplátku toho jim v případě, že máte nárok na plnění jim to ten smluvní udělá v jejich nařízených cenách. Pokud nárok nemáte, pohybujete se v reálných cenách, a oberou vás s vědomím, že už se stejně neuvidíte. Jaká je šance, že se vám auto rosype na stejném místě vícekrát???

  • 20. 1. 2017 22:46

    Zdéňa (neregistrovaný)

    Za podstatné považuji to, že odtah je zdarma a asistenci můžu využít opakovaně a ne s omezením počtu plnění - viz "počet pojistných událostí" : http://www.kalkulackaruceni.cz/asistencni-sluzby/autocare/ Měl jsem tu čest využít asistenčku od Koopu (docela za vysoký peníz, vysolený jako příplatek při sjednání povinného r.) a musel jsem doplatit nějaké 2 tisíce za odtah. WTF? Prostě od té doby si nepřiplácím za asistenční služby k pojištění. Oni si nasmlouvají s asistenční službou nějaké nepoužitelné podmínky (pro klienta) a ty pak prodávají s šílenou marží...

  • 15. 1. 2017 14:20

    Nox (neregistrovaný)

    Zapomente na to, ze v CR by nekdo resil Vase problemy, bez ohledu kolik za to zaplatite. Takhle to tady nefunguje. Zde je proste nutne si vsechno osefovat sam a predevsim davat pozor, aby vas pri tom nekdo nenatahl. Na to je treba myslet vzdy a snazit se predvidat, co vsechno se muze stat.

  • 15. 1. 2017 20:25

    Tomáš Marný

    Zase nějakej pan Chytrej, že? Tak si představ, že ti praskne na náklaďáku guma, a do hodiny tam máš asistenci, která přiveze kompletní náhradní kolo... Mej se.

  • 16. 1. 2017 10:39

    Martin (neregistrovaný)

    Krásná představa.... Mě praskl na náklaďáku blbej řemen, připojištěný asistence za 8000 ročně, na asistenčce jsem nahlásil i číslo řemene, a že mi ho i stačí dovézt, že si ho i sám vyměním, a po 2,5 hodině přijel sice mechanik, nicméně bez řemene a s tím, že mám dost velkej limit, tak že mě odtáhnou sice jen 100 km k nim do servisu, a tam to možná spraví, ale zase na druhou stranu, než kam jsem potřeboval. Za dalších 20 minut jsem si sám vytelefonoval řemen, dovezli mi ho a namontovali, a aisstenčka mi řekla, že mi mechanika poslali a že mi sice nepomohl, ale nabídl řešení, tak že mám smůlu.
    Jak jsem napsal výše - možná má někdo i dobré zkušenosti, ale já k nim nepatřím - pokud máš platit, slibují hory doly, pokud maj platit oni, je to samá výmluva a vyjímka.

  • 15. 1. 2017 21:48

    AAA (neregistrovaný)

    Nicméně pokud si přečtete ten článek zmiňovaný výše, tak ani na tom slavném Západě to nemusí být žádná sláva.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).