Hlavní navigace

Názor k článku Rozhodují ve výběrovém řízení schopnosti nebo známosti? (příběh) od jezevec - jste zaměstnavatel. kde hledáte zaměstnance? dáte nablint inzerát?????...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 2. 2012 0:54

    jezevec (neregistrovaný)

    jste zaměstnavatel. kde hledáte zaměstnance? dáte nablint inzerát????? no snad nejdřív proberete všechny své příbuzné, známé, kamarády, bývalé spolupracovníky, lidi na této pozici co znáte v konkurenčních a subdodavatelských firmách, kamarády kamarádů a kumpány v putyce, . . . . prostě obecně lidi co znáte aspoň trochu a víte o nich aspoň něco, aspoň z doslechu. nebo ne?

    teprve když selžou všechny tyto možnosti, jak atrahovat někoho známého - dáte inzerát a nebo oslovíte agenturu. pokud se vám ovšem kdykoliv v půrběhu toho procesu naskytne šance vzít někoho s věrohodnou referencí, asi vezmete radši jeho, ne? nebo když máte na konci tři lidi zhruba srovnatelných parametrů, ale jednoho z nich znáte osobně - z jakého důvodu byste dala přednost cizímu člověku?

    p.s. to že zaměstnavatel vám nesmí říct, že prostě nechce lidi přes 50, a tak radši posílá univerzální blábolivou ale nežalovatelnou větu, nebo radši nic - to není vina zaměstnavatelů.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).