Hlavní navigace

Názor k článku Velký jističový podfuk od Behemot - Blábolíte úplný kraviny. Indukce zase tak razantní úspory nemaj,...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 10. 2. 2016 21:24

    Behemot (neregistrovaný)

    Blábolíte úplný kraviny.

    Indukce zase tak razantní úspory nemaj, hlavně ty levný, jsou to spínaný zdroje, takže mají vnitřní ztráty cca 10-20 %. Navíc to ale strašným způsobem stále a pořád odchází, asi jako spotřebiče A+++++++++ co stojí desetitisíce a životnost 00hovno. A další náklady (nádoby atd.). Sklokeramika je sice o něco horší, ale stále v celkové uživatelské přívětivosti lepší.

    Světla sice můžou udělat dost, ale zase, víc to stojí a v celkovým nákladu je to většinou dost malá položka, tak 100-200 kWh ročně.

    Výkoný vysavače nám uhnije zakázala, pán zapomněl?

    Klimatizace regulují výkon termostatem roky a další úspory už jsou také poměrně malé. Nejste proboha v 50. letech, dneska se už účinnost zázračně nezlepší ze dne na den o desítky procent, tam už dávno jsme, dneska se s velkou slávou něco zlepší o procenta. Světlou výjimkou jsou LED, ale to taky nevyhovuje každýmu.

    Ten závěr o 50 jednotkách příkonu na 100 výkonu ukazuje, že jste úplnej fyzikální anafabet, protože perpetuum mobile ještě stále odporuje druhému termodynamickému zákonu. Optickou výjimkou je tepelné čerpadlo, které ale stále energii nevyrábí z ničeho, jen ji bere odjinud, kde se za ni neplatí. Zatím :D

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).