Hlavní navigace

Názory k článku V Evropské unii jsou lidé ohrožení "chudobou"

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 4. 2003 20:43

    All-in-one (neregistrovaný)

    Švédsko je zajímavý fenomén, někdy zatracovaný jindy vyzdvihovaný. Osobně moc nevím, co si mám myslet. Daně jsou velmi vysoké, ale na druhou stranu stát se opravdu "stará". Zaslechl jsem dost názorů o kapitalistickém socialismu. Vím, že u nás jsou jen daně a pokud možno progresivní, ale to co člověk za ně od státu dostane je směšné. Osobně bych se přikláněl k modelu "dobrovolné pojištění na všechno" nebo úplně přímým platbám. Např. do zdravotnictví netečou vůbec malé peníze, ale stále je někde problém. Vůbec problém našeho státu je závist. Mě by nenapadlo závidět špičkovému doktoru plat třeba 300 t. měsíčně. Proč? Jestli je dobrý! Jenže většina lidí uvažuje, že to musí být podvodem a já nevím čím a snaží se mu ten příjem vzít nebo znepříjemnit. Proč se neptají jak to udělal, že je tak dobrý? Proč se nepoučí a nezkusí to sami? Až tohle jednou dokážeme, asi budeme někde jinde...... Jinak já hlasuji proti vstupu do Unie - nejsme pro ni partner, jsme příliš chdí!

  • 23. 4. 2003 12:52

    Patrik Chrz (neregistrovaný)

    Jenže problém takovýchto "starajících" se států je v tom, že přitahuje ty, kteří by chtěli čerpat, a odrazuje ty, jejichž příjmy jsou vysoké. Hlavně ty, jejichž zdroj obživy není závislý na území (sportovce, umělce, ... ).
    Také bych se přikláněl za to, platit co nejmenší daně a co největší díl přímých plateb.

    Když je totož něco zadarmo, tak to vede k obrovské neefektivitě. Náš učitel na demografii nám vyprávěl, že nějaký jeho švédský kolega se na důchod odstěhoval někam na chatu stranou od vesnice. No, a když tam byl pár týdnů, tak se za ním zastavil starosta té vesnice, jestli už tam jako hodlá žít. Když řekl že ano, tak mu až k baráku postavili silnici, protože měl nárok na to, aby k místu jeho trvalého pobytu vedla silnice.

  • 23. 4. 2003 13:43

    Roman (neregistrovaný)

    Krasne! Pripada mi ale krute, ze si to vesnice mohla dovolit, kdyz se podivam na stav nasich silnic :-).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).